22 Mart 2012, 15:41
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Milföyde Mantarlı Karides
MALZEMELER- 4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru
- 10-12 Mantar
- 1 Yumurta Sarısı
- 2 Domates
- 300 gr Karides
- 1 Çay Kaşığı Tereyağı
- 1 Kesme Şeker
- 1 Çay Kaşığı Acı Sos
- Biber , Tuz
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.Orta ısılı fırında 15 dk kızartın.Soğuyunca ortasından ,enlemisne kesip iki parçaya ayırın.
Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın.Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın.Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın.
Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun.Şeker,tuz ,biber ekleyin.Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin.
Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın.Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın. |
| |