Malzeme Listesi:
Yarım Kg Hamsi
5 Yeşil Soğan
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
3 Yufka
1 Yumurta
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Garnitürü İçin:
Karışık Yeşillik
Hazırlanışı:
Hamsiyi temizleyip yıkıyoruz. Kılçıklarını çıkartıyoruz. Bıçakla ince bir şekilde hamsileri doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz.
Yeşil soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp hamsiye ekliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz.
Hamsili harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını kaseye koyuyoruz. Yufkaların son kalan kısımlarını yumurta akına bulayıp yapıştırıyoruz.
Kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri karışık yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz.