Bir şeyle savaştığında ,,onu sadece daha da güçlendirirsin .. Chuck Palahniuk-Görünmez Canavarlar
Söz sahibine aittir ve onun etiketidir adeta .. Dilin kemiği yoktur sahiden ..
İstediğimiz her şeyi söyleriz aklımız da eksikse ..
Küfrederiz bilgisiz ve görgüsüzsek ..
Her yalanı art arda sıralarız vicdanımız ve Allah korkumuz yoksa ..
Her sözle kendimizi aşağılar ya da yüceltiriz ..Kendi karakterimizi ,,seviyemizi belli ederiz ağzımızdan çıkan her bir kelimeyle ..Ne kibar ne hoşsohbet biri denilebileceği gibi ,,ne ahlaksız ve aşağılık sıfatları da vasfımız olabilir ağzımızdan çıkan ve tamamen irademize bağlı olan harf topluluğuyla ..Söz sahibine aittir ve onun etiketidir adeta ..
Şeyma Nur Epli-Dilim Lal Yüreğim Konuşur
Ama ben ne zaman hastalarıma ,,"Belki de ömür boyu tedaviye devam etmeniz gerekebilir" desem ,,hemen buna itiraz ediyorlar .."Hep ilaçla mı yaşayacağız" diyorlar ..İnsanlar ruhsal hastalıkları biraz hafife alıyorlar galiba .. Gülseren Budayıcıoğlu-Madalyonun İçi Bir Psikiyatrın Not Defterinden
Ne oldu bana ??Neden herşey sıradanlaşıyor ??Çevremdeki şeyleri yeni görüyor gibiyim ..Oysa onlar hep vardılar ..Tek sebebi korkularımı kaybetmem olabilir mi ??Beynimdeki ve ruhumdaki zincirlerin ağırlığını hissetmiyorum ..Her şeyi yapabilecek güçteyim ..Artık tehlikeli bir varlığım ..Yapılan her işte ve harekette tek gördüğüm boşluk ..Sanırım hayat ,,o değin ciddiye alınacak bir şey değilmiş ..Galiba tek sorun onu gerçekten yaşayabilmekteymiş ..Ve önümüze serilen bütün engellerin sebebi de buymuş ..Sözcüklerle ,,gerçekler arasındaki ayrım ..Bizler tehlikenin kendisinden değil ,,duygularımızda uyandırdığı şeyden korkmuşuz ..Bütün duygularımızın belirleyicisi sözcükler ; oysa yaşam bunların çok dışında ..Bazı eşyaların isminin ,,eşyadan daha değerli olduğu gibi .. Gazi Gündoğdu-Hayat Üşümesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.