Zencefilli Patates ve Havuç Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy doğranmış soğan
250 ml tavuk suyu
1 adet soyulmuş ve doğranmış orta boy patates
5 adet soyulmuş ve doğranmış havuç
1 çorba kaşığı zencefil
Hazırlanışı
İlk olarak büyük bir tencerede yağı ısıt. Soğanı koy ve pembeleşinceye kadar karıştırarak pişir. İki bardak su ile tavuksuyunu, patates, havuç ve zencefili ekleyin. Bunları kaynatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 15 dakikaya yakınpişirin. Piştikten sonra hepsini robottan püre haline gelinceye kadar çekin. Sonra karışımı tencereye geri boşaltın. Damak tadınıza göre koyuysa biraz daha su ekleyin. İstersen tuz ve biber ekleyebilirsin. |