Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2012, 02:37   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsa Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

4 adet milföy hamuru
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Şerbet için bir tencereye su, şeker ve limon konulur, kaynamaya bırakılır. 5 dak. kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve ılınmaya bırakılır. Milföy hamurlarından iki tanesi yanyana konulup, kenarları üstüste getirilip, bastırılıp birleştirilirler. Diğer iki tane de ikinci sıra olarak aynı şekilde yanyana getirilip, diğer sırayla birleşme noktaları parmak ucuyla bastırılıp, birleştirilir. Böylece tek bir parça hamur elde edilir. Düz bir zemine un serpilir ve bu hamur bu zeminde merdaneyle olabildiğince açılarak, inceltilir. Bir kasede dövülmüş fındık, toz şeker ve yumurtanın akı iyice karıştırılır. Bu karışımın bir miktarı hamurun bir ucuna konulur. İç malzemenin konulduğu uçtan başlayarak hamur rulo şeklinde yarıya kadar sarılır. Yarıya gelince bıçakla kesilir ve hamurun kalan kısmına da aynı işlem uygulanır ve ikinci rulo oluşturulur. Birleşme noktaları ve bitiş yeri alta getirildikten sonra iki rulonun üzerine zeytinyağı ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür. Rulolar iki parmak kalınlığında verev olarak kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılımış fırında 175 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerlerine ılınmış şerbet dökülür ve bir süre dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver