Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2012, 16:11   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli Barbunya




Malzeme Listesi

8 Adet Barbunya (Orta boy)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy)
2 Adet Dolmalık Biber (Orta boy)
4 Adet Domates (Orta boy)
1 Adet Defne Yaprağı
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Yemek Kaşığı Dereotu (İnce Kıyılmış)
2 Tatlı Kaşığı Biberiye
1 Adet Limon
16 Adet Yeşil Zeytin

Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır?

1. Barbunyaların pullarını kazıyın ve karın kısımlarını bıçak yardımı ile yarın, iyice temizleyin.

2. Tereyağını bir tencerede eritin. İçerisine, piyazlık doğranmış soğanı ilave edip 3 dakika kadar soteleyin.

3. Soğanın üzerine, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri küp şeklinde doğranmış domates, ayıklanıp ince şeritler halinde kesilmiş dolmalık biber, derne yaprağı, tuz, ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha sotelyin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.

4. Barbunyaları ısıya dayanıklı cam kaba yerleştirin ve üzerine biberiye serpin. Hazırladığınız domates sosunu balıkların üzerine dökün.Son olarak ince dilimlenmiş limon ve yeşil zeytinleri dizip önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver