Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2012, 11:09   #4
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Konuşmakmı kolay, yazmakmı?

Konuşmak her zaman daha zor gözükür, sonuçta karşındaki insanın yüzüne, gözlerine bakarak sevgi ya da nefret kelimeleri dökmek pek de kolay sayılmaz. Yazmak ise, eylem olarak düşünürsek çok zordur. Asıl anlamıyla yazmaktan bahsediyorum tabii ki, onun dışında insan eline kalemi alınca, beyninden ve kalbinden geçenleri öyle bir yükler ki satırlara, okuyanlar o kelimelerin nereye gittiğini çok iyi anlar. Konuşurken kelimeleri bir araya getirmek daha zorken, yazarken kimsenin olmaması veya kelimeleri dökerken daha çok düşünmeniz bir bakıma size avantaj sağlar, daha temkinli olursunuz. Tabii bir de konuşmayı kolay sanan insanlar vardır, geneli boş konuşan bir topluluktur. ( Konuşmak kolay diyen herkes boş konuşur gibi anlaşılmasın lütfen ) Şimdi soruyu kendime soracak olursam eğer, ben her ikisini de başarıyla yerine getiririm ama yazarken çok başka bir dünyaya giderim, kelimelerin sivriliğinden bazen ben bile korkabiliyorum. Konuşurken de aynı sivrilik mevcuttur fakat konuşmak bir '' an '' meselesi olduğu için bu kadar net açıklayamayabilirim ya da açıklayamayabiliriz.
Sonuç olarak bakarsak bu iki eylemi kıyaslamak oldukça zor, en iyi yazarlar bile konuşurken kendini ifade edemez, cümleleri düzgün kuramaz. Ben bundan yola çıkarak konuşmanın daha zor olduğunu düşünüyorum.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver