Cevap: :) - Yılmaz Özdil
yılmaz özdilin üslubu oldukça çirkin ve tahrik edici hatta saygısızca... Dedem için yazdıkları ne amaçla yazdığı belli olay polemik çıkarmak bizi muhatap etmek herhalde ama ne ben nede ailem bu basit oyunlara gelmez Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Konuya iştirakçi olmamızı sağlamak herhalde.... Aslında hiç gerek yok böyle ucuz ve bayat numaralara... biz bırakalım o yazılarına devam etsin..istediğinide yazssın herkes İsmail dümbüllü kimdir nedir çok iyi biliyor!! Dünya tiyatro tarihine geçmiş bir insan bir çok kez dedem için türkiyede akademik konferanslar düzenlendi hemen hepsine katıldım bu konferanslara üst düzey profesörler ve akademisyenler katıldı başta annem ipek teyzem serpil ve ben defalarca ödül aldık dedemle ben her zaman gurur duydum ve duyacağım hem ben hemde diğer 2 torunu ömer ve soner ... sayki bu adamı bu yazdığından dolayı kaile alıyor kaç kişi o ve onun gibileri kaile alıyorki ? 10 100 1000 ? gülüp geçmişlerdir yazıya zırva laf salatası en azından ben bu yazdığı yazıyı kaile almıyorum.tıpkı bu kavuk meselesinde çıkan ve gelişen olaylar gibi...Ferhan'la (şensoy) halkın önünde ettiğimiz kavga gibi Bu konuyu anneme ileteceğim yelda bundan hiç kuşkun olmasın gerekirse hakkında hem ben hem müjdat abi (bugun evden ve cepten aradım kendisini ulaşamadım hem bu konu için hemde dün gece rüyamda gördüm müjdat hocamı hayırıdr inşallah tomarla para verdi bana dur bakalım kendisine söyleleyimde benim için bir piyango çeksin ) tıpkı diğer basın mensupları gibi medyayı arkasına alan dümbüllüyü ve onun kavuğunu onun sanatını küçümseyen insanlara zaten dümbüllü ailesi gereken cevabı vermiştir..konuyu uzatmaya gerek yo abes olur... Şahsım ve ailem için her ne kadar üzücü ve bir o kadarda düşündürücü olasada rahmetli dedemin anısına saygısızlık yapanları ki öleli 39 sene oldu az değil artık dikkate bile almadığımızı ayrıca bilineki polemik konusu yaratmak gündem yaratmak isteyen insanlarla karşı karşı gelmemyi ailece kendimize ilke edindik. bu camianın içerisinde fazlası ile bulunduğumdan tüm tiyatro camiasınını ve içerisindekileri dolayısı ile hem dönen pislikleri hem insanların arkasından konuşulanları duyar ve bilir oldum ancak daha önce de dedğim gibi ben ve geleneksel tiyatroya gönül vermiş bir avuşta kalsa ustalarım ki bunların en başında Allah uzun ömür versin Nejat amcam (Uygur) ve Erol amcam (Güanydın) geleneksel gölge tiyatrosu ustalarım tacettin ustam orhan (kurt) ustam metin (özlen) ustam hepsinin ellerinden hürmetle öperim onlar her zaman bizim baş tacımız bizlere gösterdiği ve ögrettigi yoldan gitmeye devam ediyoruz annemin vefatından sonraki vasiyetinde kavuğun T.C kültür bakanınına elimle teslim etmesi için kırk kere tembih etti bende Annem öldüğünde allah gecinden versin bu vasiyeti yerine getireceğim...kavuk halen bizde bankada kasada merak edenlere söleyeyim verilen kavuk değil münir özkulu onore etmek için verilmiş takkedir.ilk defada burdan açıklıyorum 1976 yada 1977 senesi idi Münir amca bizim eve geldi çok şık bir siyah takım giymişti yemeğe geldi kendisi yemekte annemlere dümbüllü tiyatrosu kurmayı teklif etti annemlerde nazilçe red etti daha sonra kendisi diğer sanatçılarla evimize ve yazlığımıza misaifir oldu çocukluk işte ben ona bir muziplik yapmış adamın kafasına bir kova su boşaldı babamdan bir dünya fırçöa yemiştim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Takkeyi kavuk yapanda Ferhan ve onun arkasındaki bir kaç destekçisidir (Başta rasim öztekin okanın programına çıkıpta bu açıklamalarda bulunduktan sonra kızdınmı ipek diye ? annemle dalgasını geçen ama 1000 misli ile cevabını televizyon kanalından annemde alan gene kendileridir.hele ali poyrazoğlunun kavuk nedirki ben donumu vereceğim demesine ne demeli ? herkes iyi bilmelidirki Dümbüllü ailesinin hiç bir maddi yada ekonomik kaygısı yoktur öyle komiktir ki Dümbüllünün kitabı 2 inciş kere İTÜ de çalışan konuyla uzaktan yakından alakası olmayan bir akedemisyenin kendi çıkarlarını düşünerek (kendisi telif haklarının kendisinde oldugunu bana idda etti bende ona en güzel cevabın o telifin benim nüfüs kayıtlarımdan dna örnegklerinden geçtiği cevabını verdiğimde apışması oldu) İBB kültür a.ş ile bizi karşı karşıya bırakmış bize gönderilenm telif teklif faxında bütün haklarını ÖMÜR BOYU SADECE 1 milyara alacaklarını beyan etmişler bunun yanı sıra dümbüllüailesinden ne kızları ne toprunları birdaha dümbüllü isminden hiç bir şekilde yararlanamaz diye şart koymuşlardır elbette bende gereken cevabı ilettim kendilerineböyle birşeyin asla olamayacağını! bundan yıllar evvel entel ve elit kısmın okudugu ve fikirlerini beyan ettiği tiyatro portallarında bu tartışma oldukça hararetli geçmiş hatta bu saçma polemiğin içine bizleri de katıp kendilerine pay edinmeye hevesli çok adam çıkmıştı hepsi agzının payını aldı hepsini susturdum kim ne derse desin dedm öleli 39 yıl oldu o hla benim gözünde tonton dedem kucağında sevgiyi sıcaklığı buldugum beni elimden tutup lalelideki evlerinin önünde 70 lerin başında gezdirdiği günleri özlemle hatırladığım her yıl 5 kasımda ve sair günlerde kabri başına gidip dua okudugum arada (havanın iyi oldugu günlerde gidip ellerimle kabrini temizlediğim eskiyen mezar taşı boyalarını ben ve kadim kardeştende öte dostum tiyatro sanatçısı yazar ve yönetmen alpay eklerle beraber) boyadığım dedem onun için özel olarak yazılan İBB kültür a.ş nin gösteri sanatlarından mezun olmuş bugun Devlet tiyatroları ve şehir tiyatrolarında da görev yapan ögrencilerimizin oynadığı dedeğim kavugunu ve vasiyetini anlatan öyküde üzerinden 39 sene geçtiği halde hala hüngür hüngür agladığım dedem onun için gerisi benim için hem boş hem hikaye onun için takma sen o güzel beynini bu insanlara bu tip insanlar tarihte hep vardı hepte olacak o avrupadan getirdikleri ve savundukları ecnebi kültürü ile oynadıkları oyunlar tiyatrolarla sinek avlarken dedem tiyatromuzun yaptıgı hasılatı eve bavullarla getirir nurlar içinde yatsın anneanneme verirdi bilen biliyor daha canlı şahitler ölmedi... birazdan alpayın yazdığı yazıyıda okumanız için burda yayınlayacağım sanırım o herşeyi çok açık ve net anlatıyor... |