Kayseri Mantısı (resimli)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] servise hazır afiyet olsunyerimseniben
mantı hamuru için malzeme:
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kadarda su
1yemek kaşığı sıvı yağ(yapışmasını önler)
not:hamuru biraz sert olacak yoksa hamur yapışır.
içi için malzeme:
100 gr kadar kıyma
1 büyük soğan
toz biber,karabiber
not:soğanın suyu alınacak
hamur yoğurulup yuvarlak açıldıktan sonra orta kalınlıkta olcak küçük karelerde halinde kesilip içine kıymasını koyup dört tarafını birleştirip kapatın ama fazla sıkmayın sert olur pişmez.sonra oda ısısında biraz kurusun.
nasıl pişirmeli:
bir tencerenin içine 1 litre kadar su koyup içine biraz tuz atılmalı sonra kaynayınca mantılar içine atılır.mantılar pişerken diğer yandan soso hazırlanmalı.
soso için :
1 domates
2 sivri biber
salça ve toz biber
birazda sıvı yağ
domatesleri ve biberleri çok küçük doğrayıp sos kıvamına getirelim.
mantı piştikten sonra tencerenin dibinde biraz su kalıncaya kadar suyunu dökelim sonra yapmış olduğumuz sosuda mantının içine ekleyin.bir tabağa alın ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökün servise hazırdır(sevenler için yoğurtun üzerine sumak baharatı harika olur) |