Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2012, 13:57   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymalı Ispanak.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler:

  • 4 bağ ıspanak.
  • Yarım kilo kıyma.
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Yarım kase pilavlık pirinç.
  • 2 baş kuru soğan.
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı.
  • Tuz.
  • 1,5 litre su.


Yapılışı:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Öncelikle tenceremize yarım çay bardağı yağımızı koyuyoruz. Yağımız kızdığında içine ince ince kıydığımız iki baş soğanı ilave ediyoruz.. Tencere de pembeleşmeye başlayan soğanlarımızın yanına yarım kilo kıymayı da ekliyoruz.. 5 - 6 dakika kadar kavurduğumuz yağ, kıyma ve soğan üçlüsüne, bir yemek kaşığı salçamızı da birleştiriyoruz.

Önceden yemeklik doğradığımız ıspanaklarımızı, temizlendiğinden emin olana kadar yıkayın. (Ben 4 - 5 kez yıkıyorum..) Daha sonra ıspanaklarımızı da tencereyle buluşturuyoruz. İyice karıştırdıktan sonra, yarım kase princimizi ve 1,5 litre suyumuzu ekleyip, yeniden karıştırıp, tenrereyi kapatıyoruz.

Orta ateşte yapmanızı tavsiye ederim ve aralıklarla yemeği karıştırmayı unutmayın. Yaklaşık 15 - 20 dakika içinde servise hazır olur..


Not:
İsteğe bağlı baharat katabilirsiniz ve havuçta rendeleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver