Malzemeler.
500 gr köftelik bulgur
1Su bardağı irmik.
1 çay bardağı un
1 yumurta.
Yeteri kadar tuz.
Yapılışı
İnce bulgurun ve irmiği üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri ekleyerek yaklaşık 15 dk (arada su ekleyerek) yoğurun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İç malzemesi.
300 gr. orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Yapılışı
Tereyağını geniş bir tencere yada tavaya alın. İnce ince kıydığınız soğanları hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Köftemizin yapılışı.
- Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın. (İşte asıl iş bu havuzu delmeden ve ince bir şekilde açmakta.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
- Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve avcunuzun içinde yuvarlak şekli verin. Ya da kolayınıza gelen başka bir şekil olabilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sıra geldi köftelerimizi pişirmeye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. köfleler pişince suyun yüzeyine çıkınca köfteleri delikli kepçeyle tek tek bir süzgece alıp. Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek hafif kızartma kızartın sıcak servis yapın. dilerseniz köftelerimizin üzerine tereyağlı pulbiberli sos ilave edebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Biliyorum sunum kötü:p