Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ocak 2012, 21:22   #1
Çevrimdışı
AnqeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli mantı tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sarımsaklı yoğurt ya da tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ikram edebileceğiniz patatesli mantı tarifi akşam sofralarını süslüyor...
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için
4 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Haşlamak için
2 litre kaynar su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Orta dereceli ateşte, patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.
Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin ve baharatları ilave edip karıştırın.
Patatesli harcın soğuması için kenarda bekletin.
Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru 4 bezeye ayırın.
Bezeleri; merdane ya da oklava yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamuru 2×2 cm’lik kare olacak şekilde kesin.
Her bir karenin ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.
Bohça ya da üçgen şeklinde kapatın.
Mantıları tepsiye dizip 15 dakika bekletin.
Büyük bir tencereye kaynar suyu alıp tuzu ilave edin.
Mantıları kaynar suya koyup yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan mantıları süzüp servis tabağına alın.
Sos tavasında tereyağını eritip kırmız pul biberi ilave edin.
Bir taşım kaynatıp mantının üzerinde gezdirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver