27 Ocak 2012, 22:05
|
#6 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: BaBa Bizi Görüyor Musun ?
| VenceRemoS Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
''Allah'ın her şeyi bir kader ile yaratması en büyük nimetlerden birisidir. Kader insanlar için çok büyük bir konfor, büyük bir rahatlıktır. Kadere iman eden, hayatındaki her şeyi, hayatı boyunca karşılaştığı ve karşılaşacağı her olayı Allah'ın kaderinde yarattığını bilen bir insan hayatı boyunca bunun rahatlığını, güvenini ve iç huzurunu yaşar.Kamer Sure.49''
Kaderimizin Tanrı Tarafından YaratıLdığını BiLe Bile Bu Duruma İsyan Etmemiz YanLış Mıdır Ki Acaba ?
| İsyan etme insanın yaratılışında gizli.Nasıl iyi-kötü,aydınlık-karanlık ayrıma düşüyorsak bazı davranışlarda da ayrıma düşüyoruz.
İnsanın kafasına takılan asıl soru şu'dur: O kadar yokluk çektim,Allahın dediklerini bir bir yerine getirdim ama Allah bana vermiyor neden?
Sorgulama eger ki Allah katında caiz olmuş olsaydı zaten insanlar tek bir surette olurlardı.Ya da şunu diyeyim melek veya şeytan diye bir şey olmazdı.
İsyan edersin amma ve lakin bunu ileri boyutlara taşımayarak.
Ben de çok isyan ederim.Hatta havanın soğuk olduğu zamanlarda neden insanlar dışarda evsiz barksız diye düşünmekten kendimi alıkoyamam..
İlginç.. Biz mi ilginciz yoksa doğa mı orası da Allaha bağlı,sorgulamak bize düşmez.. |
| |