Beşamel Sos
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
3 Çorba kaşığı Tereyağı
3 Çorba kaşığı Un
600 Mililitre Soğuk Süt
Yapılışı:
3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kararmamasına dikkat edin.
İçine 3 çorba kaşığı un ekleyin ve orta ateşte açık sarı rengini koruyarak karıştırn.
600 ml soğuk sütün tamamını ilave edin.
Sürekli olarak karıştırın. Bu önemli; aksi taktirde topaklar meydana gelecektir.
Sosu yaklaşık 10 dakika karıştırın ve hafif şekilde kaynatın. Son olarak tuz ile tatlandırın.
Peynirli :
1 yumurta sarısını ve 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu çırpın ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ile 1 tatlı kaşığı tereyağını, hazırladığınız beşamel sosa karıştırın. Makarna ile birlikte tavsiye edilir.
Turplu :
100 ml et suyunu beşamel sos ile karıştırın. İçine 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş turp, biraz sirke, tuz ve şeker ilave edin. Etin yanında tavsiye edilir.
Kaparili :
2-3 tatlı kaşığı doğranmış kapariyi sosla karıştırın. İçine 1-2 tatlı kaşığı kapari suyu ilave edin. Haşlanmış et ve yumurtayla beraber tavsiye edilir.
Hardallı :
Sosu 2-3 tatlı kaşığı az acılı hardalla tatlandırın. Fırında pişmiş patatesle beraber tavsiye edilir.
Portakallı :
1 portakalın suyunu ve bir miktar rendelenmiş portakal kabuğunu sosa ekleyin. Kızarmış tavukla beraber tavsiye edilir.