Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ocak 2012, 11:31   #84
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un(kaşık çok dolu olmasın)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle bir tencereye kırmızı mercimekleri ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. İyice pişince (mercimekler eriyince) altını kapatın. Eğer blender varsa onunla ezin yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkası ile ezerek geçirin. Bu aşamada fazla abartmadan sıcak su kullanabilirsiniz. Ezme işlemi bittikten sonra bir tavada sıvıyağa unu ekleyin un kavrulduğunda yani dağıldığında(çok fazla bekletmeyin çünkü salçayla yine kavrulcak ) salçayı ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Çok uzun süre kavurmayın topaklaşmasın. Blenderınız varsa yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Yoksa salçayı mercimeğe kattığınızda topaklaşabilir elle açmak sıkıcı oluyor bu nedenle ben salçayı hazırladığım tavaya bir iki kepçe mercimek alarak önce orada eziyorum daha sonra tamamını tencereye döküyorum.Son olarak tuzunu da ekleyin ve çorbayı birkaç dakika kaynatın. Afiyet olsun.
Not: Çorbanın kıvamını kendinize göre ayarlarsınız. Kaynar su ekleyerek sulandırabilirsiniz.






Patatesli Köfte








[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]







Patatesli köfte malzemeleri:

  • 250 gram kıyma
  • 1/2 adet bayat ekmek
  • 1 adet orta boy soğan (ince ince doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Margarin (Tepsiye sürmek için)
  • 1/2 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 adet orta boy domates
  • 5-6 adet süs biberi (isteğe göre)

Patates püresi için;


  • 3 adet orta boy patates
  • Tuz
  • Süt

Sosu için;


  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ



Hazırlanışı:

Bayat ekmeğimizi ıslatalım ve iyice suyunu sıkalım. İnce ince doğranmış soğanları ve diğer malzemeleri (kıyma, karabiber, kimyon, pul biber, tuz) ekmeğimizin üzerine ekleyelim. Karışımı iyice yoğuralım. Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle yağlayalım. Karışımdan avuç içimize alalım ve yuvarladıktan sonra bastırarak fotoğraftaki gibi düzleştirelim ve tepsiye dizelim. Üzerine de patates püresi ekleyelim.

Patates püresi hazırlanışı;

Patateslerimizi haşlayalım ve sonrasında kabuklarını soyarak rendeleyelim. Üzerine biraz tuz ekleyelim. Sonrasında ise göz kararı süt ekleyelim. Sütü patatesin kıvamını cıvıklaştırmayacak kadar eklememiz lazım.

Hazırladığımız patates püresini kıyma karışımının üzerine ekledikten sonra büyük boy domatesimizi dilim dilim keselim. Dilimlerin her birini hazırladığımız kıyma-patates’lerin üzerine ekleyelim. Eğer domates kalırsa tepsinin kenarlarına dizebilirsiniz. Eğer süs biberi de katmak istiyorsak tepsiye yayarak dizelim. Yarım çay bardağı kaynar suyu tepsiye dökelim. 150 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Domateslerin pişmesi yemeğin de piştiği anlamına gelir.


Yemeğimize sosu da ekledikten sonra servise hazır olacak. 1 yemek kaşığı biber salçası ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ küçük tavada ezerek kızdıralım. Servis yaparken köftelerin üzerine 1′er yemek kaşığı dökelim ve yemeğimizi servis edelim.



Biraz zahmetli gibi görünsede yapılışı o kadar zor değil. Bu tarifi uyguladığınızda masanızdakiler yemeğe hayran kalacaktır.






Etli Pirinç Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 çorba kaşığı tuz
  • 2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 6.5 çorba kaşığı margarin
  • 3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su






Yemeğin Tarifi



Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.


Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.


Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.





Dört Mevsim Salatası




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]






Malzemeler

5 adet patates
2 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar
2 yumurta 1 çay bardağı mısır
1 limon
3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz






Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğra-nır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer yanda patates, so-ğan, maydanoz, havuç, tuz, limon suyu, sıvı yağ, tuz karıştı-rılıp karnabaharların etrafına yayılır. Üzerine mısır ve zeytin-ler serpilir. Haşlanmış yumurtalar en üste rendelenir.






Not: Günün menüsü için kendim toparladım..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Afiyet olsun.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver