Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2012, 12:32   #5
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Birinci ağızdan kesitler.

Bu sistem aslında yeni olmamakla beraber 2000'li yılların başına dayanıyor. Bu sunucunun ilk sahip ve emektarları olan intel-eroin ikilisi help ve operhelp kanallarına hiçbir zaman hakettiğinden fazla değer vermemişlerdir. Şahsım adına da en doğru olanı yapmışlar ve hiç başlarını ağırtmadan sunucuyu hak eden en doğru kişiye devretmişlerdir. Umut'tan önce sunucuyu kiralayan ve iki kuruş kira ücretini etrafa satın almış gibi haber yapan insanlar görüldü. Onların zamanında diğer büyük sunucular gibi help ve operhelp kurulmaya çalışıldı ama başarılı olunamadı.

Help ve operhelp, amacın chat olduğu bir sistemde abartılmamalı ve tartışma konusu olabilecek kadar önemsenmemeli. Sunucuya girip kendi kullanıcı adı güvenliği için birkaç komut öğrenmesi gereken bir chat adayı için özellikle yöneticiler sayısızca komut hakkında sayısızca işlere kalkışmamalı. Bilmem ne kanalına bilmem kaç haneli kullanıcı adlarıyla bilmem kaçıncı parametrede a harfine sahip olanlar giremesin gibi komutlar kimin ne işine yaradı çok merak ediyorum. Örneği bile doğru düzgün yazabildiğim konusunda şüpheliyim.

Sonuç itibariyle günümüz dünyasında olan biten milyonlarca yaşananın içerisinde kendi derdini bırakıp help ve operhelp kavramları için saatler harcayanlara anlam veremiyorum. Bununla da bitmiyor. Forumlarda konular açılıyor, insanlar birbirine giriyor. Af edersiniz bilmiş bilmiş diyaloglarla sidik yarıştırılıyor. Help soru-cevap botları tasarlanmış ve insanlar o oyunlara saatlerini harcayıp asosyalleşiyorlar. Gerçek hayatta kime ne faydası var? Bütün bunlar ne için diye sorduğumuzda da o insanların hazır cevap olmalarına bayılıyorum. Ne derse beğenirsiniz?

"Help bir kültürdür, sen ne anlarsın bu kültürden? Biz insanlara gönüllü yardım ediyoruz. Yüzlerce komut biliyoruz. IRC'nin bel kemiğiyiz..."

Tamam da sunucuya giren bir kullanıcıya, kullanıcı adı kaydetmesi için bir komut vermek için saatlerini harcıyorsan, harcadığın onca zaman içerisinde türlü türlü tartışmalar, çekememezlikler, küfürleşmeler, kusura bakma ama IQ sorunun var demektir. Belki biraz sert eleştiriyorum ama bu işin bilincinde olmayan, reel hayatını sanallaştıran birçok insan için yeridir.

Ayna.org'un ilk sahipleri benzerlerine zor rastlanacak cinsten bilinçli ve kaliteli insanlardı. Bu yüzden sahip oldukları sunucularını gerçekten hobi olarak görmüş ve gözlerinde büyütmemişlerdir.

Umut ise tam tersi yeni çalışmalarla karşımıza çıkıyor ama tıpkı eski sahipleri gibi bazı gereksiz ayrıntılara gerekenden fazla değer biçmiyor.

Destekliyrum seni Umut, aferun. Hepunuz gelun horona, haydein bakaim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver