MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] REKTÖR Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; 1970 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul’ da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümünden Haziran-1992’de Dönem Birincisi olarak mezun oldu.
Eylül-1992’de Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Fen Bilimleri Enstitüsü İngilizce Hazırlık sınıfını Haziran-1993’te Dönem Birincisi olarak tamamladı. Fizik Anabilim Dalı’nda 1995 yılında Yüksek Lisans ve 1999 yılında Doktora derecelerini aldı. Aynı üniversitede 2001 yılına kadar Doktoralı Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümüne 2001 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı. TÜBİTAK-NATO/B1 Bursu ile İspanya Valencia Üniversitesi Uygulamalı Fizik Bölümü’nde 9 ay süreyle Doktora Sonrası Araştırmalar yaptı. Mayıs-2004’ te Fizik Bilim alanında Doçent oldu. Temmuz-2009’ da Profesör olarak atandı.
Kurucu Bölüm Başkanı olarak; Fizik Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarını başlatmış Öğrenci ve Araştırma Laboratuarlarını kurmuştur. Fizik Bölümünde çok sayıda Lisans ve Lisansüstü dersler vermiş, Katıhal Fiziği alanında 5 tane Yüksek Lisans tezi yönetmiştir. Halen 3 Yüksek Lisans öğrencisi ile 1 Doktora öğrencisinin tez danışmanlığını yürütmektedir.
Akademik çalışmaları sırasında Devlet Planlama Teşkilatı, Tübitak ve Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu tarafından desteklenen projelerde Yürütücü ve Araştırmacı olarak görev aldı.SCI ve SCI-expanded dergileri ile yurtiçi dergilerde çok sayıda bilimsel makale yayımladı, ulusal ve uluslar arası kongrelerde tebliğler sundu ve çok sayıda öğrenci ders notu ile laboratuar kılavuzları hazırladı. Yayınları Tübitak ve Üniversite Vakıfları tarafından parasal teşvik ödülüne layık görüldü.
Prof.Dr. Hüsnü Salih GÜDER akademik görevlerinin yanında çok sayıda idari görevlerde bulunmuştur. Rektör Danışmanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, MKÜ Basın-Yayın Komisyonu Üyeliği, Çeşitli Fakülte ve Yüksekokulların Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyelikleri, Enstitü Yönetim Kurulu ve Enstitü Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, BAP Projeleri, Fen Bölümleri Uzmanlık Grubu Üyeliği gibi görevlerinin yanı sıra Kasım 2009’ dan beri Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir.
Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 8 Milyon TL btçe desteği sağlanan Mustafa Kemal Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarı ortak Projesinin yürütücüsüdür.
Türk Fizik Derneği Ankara Şubesi üyeliği ile MKÜ Öğretim Elemanları Derneği (MKÜ-ÖĞRETDER) Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra MKÜ Spor Kulübü Derneği Yöneticisidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.