Cevap: IRCForumları ASK Doktoru - Eskiyi Attım -Eskileri atmak (unutmak) kolay olabil
Eskiyi attım, yoluma baktım tarzı şeyler Demet Akalın şarkılarıyla herkesi cezbediyor herhalde. İnsanlar yaşadığı şeylerden bir an önce kurtulup, bu tür sözlerle olayı unutmaya çalışıyor. Yaşanılan ilişkinin gerçekliğine, özüne bağlıdır bu sözleri kullanabilmek. Çorap değiştirir gibi sevgili değiştiren insanlar için, bu sözü kullanmak bir başarıdır, etrafındakiler tarafından takdir gördüğünü düşünür ki bazen görür de ama eğer yaşadığı şeye saygısı varsa, gerçekten sevdiğini düşünüyorsa böyle ucuz sözler kullanmaz, en azından unutmaya çalışıyorum veya eski yaşadıklarımı sildim gibi cümleler kurması daha doğrudur. Unutmak pek de kolay olmasa gerek, sadece unuttum diyerek olayın üzerini kapatırız o kadar. Hayatımızda yaşadığımız her şey mutlaka bir iz bırakmıştır ya da iz demek biraz ağır oluyor sanırım, belleğimizde yer edinmiştir. Zaman zaman hatırlarız, belki üzülürüz ama sonuçta eski olan şeyler yenilerin altında kala kala bazı özelliklerini yitirir, eskisi kadar acıtmaz veya bu kadar sık hatırlanmaz. Ezberlenen şeyler unutulur belki ama yaşanılanlar asla. Ehe son cümlemle edebiyatı parçalamış oldum ama işin özü o cümlede aslında. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |