Çıtır Börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çıtır Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
100 gram margarin(Sıvı yağ isteyen suya 1 çay bardağı yağ eklesin)
1.5 su bardağı su
İçi için:
Beyaz peynir
Üstü için:
Yumurta
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı:
Tavada margarin eritilip içine su ilave edilir.Tezgaha serilen yufkaya yağlı su kaşık yardımıyla dökülüp ıslatılır.Diğer yufka üstüne yayılır.
Sigara böreğinde olduğu gibi üçgen elde edecek şekilde kesilir.
Sigara böreğinden daha büyük şekilde sarılır.Tepsiye dizilen börekler yağlı su ile ıslatılır kalan su üstüne dökülür.Çırpılmış yumurta sürülüp susam veya çörek otu serpilir.
200 derecede suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.Yağını çekmesin diye piştikten hemen sonra servis tabağına alın.
Not;Turbo fırın dışındakiler suyun yarısını döksünler.
Turbo fırın börekleri kuruttuğu için turbo kullananlar suyun tamamını döksün.
Afiyet olsun..
Alıntılar |