Evet arkadaşlar ConferenceRoom kurulumunda yaşanan en büyük sorun operserv’i getirmektir. Bende bunu görerek size bu konudaki en iyi kurulum dosyasını buldum ve kurulumu detaylı ve resimli olarak anlatacağım;
1. İlk olarak giriş yapacağız;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2. Dosyayı wget komutu aracılığı ile çekiyoruz;
wget [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3. Dosyaları tar’dan çıkarıyoruz;
tar -xf turkcecr.tar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4. Klasöre giriş yapıyoruz;
cd CR2.1-Linux ya cd
CR* [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5. Kuruluma başlıyoruz; .
/install
Ben kademe kademe işlemleri gösterdim buradan faydalanabilirsiniz;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6. Serverimizi başlatıyoruz;
./startcr [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7. Bundan sonra aşamalarda size operserv’in nasıl getireceğini anlatacağım;
- /as util services start
- /as util services stop
- /as util services start
Bu işlemi yaptığınızda size şöyle bir yazı çıkacak;
You may need to restart services
Bu yazıyı gördüğünüzde
/as services operserv enable ve ardından
/restart komutu kullanarak sunucunuzu yeniden başlatın ve tekrar giriş yapın. Artık tüm servicesleriniz çalışır durumda olacaklardır.
Operserv’e admin nicki ekli olduğu için kurulum esnasında
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]de olduğu gibi şifrelerinizi;
admin 147qw258qw olarak ayarlayınız.
Tesekkürler @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]