Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Aralık 2011, 09:56   #2
Çevrimdışı
yoSun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ekmeğin Zayıflamaya Etkisi Nedir?




Tam Buğday Ekmeği Yararları (Faydaları)



Besin değeri içerisindeki biyoaktif bileşenlerden dolayı oldukça yüksektir Tam Buğday Ekmeğinin.
Tam Buğday Ekmeği vücudumuza B vitamini açısından, mineral ile posa bakımından güzel bir kaynak sağlar.
Tam Buğday Ekmeği bağırsakların çalışmasını düzenler.
Kan lipitlerini de kontrol altında tutar Tam Buğday Ekmeği.
Tam Buğday Ekmeği Şeker kontrolünü de sağlar.
Tam Buğday Ekmeği az enerji vererek, uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Bu sayede günde alınması gereken enerjiyi ve obezitenin gerçekleşme tehlikesini uzak tutar.
Kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucudur Tam Buğday Ekmeği.
Tam Buğday Ekmeği yüksek tansiyonu olanlara da iyi gelmektedir.
Kalp, damar problemi olan kişilerinde tüketmesinde fayda vardır Tam Buğday Ekmeğini.
Tam tahıl ürünlerinin sağladığı Magnezyum glikozun kullanılmasını olumlu etkiler ve içlerinde bulunan E vitaminiyle, öbür antioksidanları Metabolik sendromu önlemede yarar sağlamaktadır.


Tam Buğday Ekmeği Zararları

Tam Buğday Ekmeğini, Çölyak, emilim problemi yaşayan kişiler kesinlikle doktor ya da diyetisyene danışarak tüketmelidirler.

Tam Buğday Ekmeğinin Kullanımı

Tam Buğday Ekmeği kahvaltılarda ya da yemeklerin yanında kullanılan oldukça besleyici bir besindir.

----

Diyabetliye çavdar ekmeği ;
İçeriğinde B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko bulunan bol lifli çavdar ekmeğinin faydaları saymakla bitmiyor: Kolesterolün düşmesine, bağırsakların çalışmasına, kan şekerinin ve kan lipitlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Koroner kalp rahatsızlıkları ve diyabet hastalığı olanların diyetlerinde de olumlu etkileri bulunuyor.

Kepekli Ekmeğin Faydaları ;
Günlük ortalama 15-10 gr. lif alımının yapılması insan sağlığı için güvenilir bir değer olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda besinsel lif eksikliği kabızlık divertiküler hastalıklar hemoroid, kalın bağırsak kanserleri, diabet, kalp-damar hastalıklarına neden olmaktadır. Gıdaların besinsel lif içereğini artırmak amacıyla tam randımanlı hububat unları. Buğday kepeği, yulaf kepeği, soya kepeği, pirinç kepeği, meyve ve sebzelerin bazı kısımları doğal lif kaynakları olarak kullanılmaktadır.Kepek, dolayısı ile kepekli ekmek selüloz mineral madde ve B grubu vitaminler bakımından oldukça zengindir. Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle buğday kepeği ve kepekli ekmek insan sağlığı açısından benimsenecek bir üründür.
- Zayıflamaya yardımcıdır.
- Şeker hastalıklarının kan şekeri düzeyinin ayarlanmasına yardımcıdır.
- Kan kolestrol düzeyinin ayarlanmasına yardımcıdır.
- Kabızlığı önler.
- Kansere karşı korunmada etkindir.

Normal Ekmeğin Faydaları ;
Normal ekmek, insan beslenmesi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Karbonhidratça zengin bir yapısı vardır. 100 gramında yaklaşık 240 ile 280 kalori bulunmaktadır.Un, tuz, su, maya ve gerekli durumlarda katkı maddesi ilave edilerek üretilen ekmeğin; yapılan araştırmalar sonucunda insanların ihtiyaç duydukları kalorinin %50’sini, karbonhidratların %50’sini, B grubu vitaminlerin %50’sini, proteinin %30’unu, E vitamininin %75’ini normal ekmekten sağladıkları anlaşılmaktadır.
Ekmeğin bileşiminde kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor gibi mineral maddeler de bulunmaktadır. Ekmekte bulunan %1,5-2 civarındaki yağın önemli bir bölümünü linoleik asit oluşturmaktadır. Linoleik asit kolesterolün azaltılması, damar sertliğinin önlenmesi gibi önemli fonksiyonları içinde barındırmaktadır. Ekmek yalnızca kalori kaynağı değil insan beslenmesinde gerekli olan protein, vitamin mineral maddeleri bulunduran kolesterol ve damar sertliğine iyi gelen bir gıda maddesidir.

Tuzsuz (Baget) Ekmeğin Faydaları ;
Yüksek tansiyonlu hastalar, şeker hastaları ve tuz kullanımı sınırlı olan hastalar için özel olarak Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası’nda tuzsuz ekmek üretimi yapılmaktadır. Tuzsuz Ekmek, tansiyonun (kan basıncının) dengede tutulmasına katkıda bulunur. Kan basıncı, kan dolaşımının atardamar duvarlarına uyguladığı basıncı belirtir. Fazla tuz tüketimi, idrarda kalsiyum atılımını da artırarak kemiklerden kalsiyum kaybına neden olmaktadır. Günlük sodyum ihtiyacı 2400 miligramdır. Bu miktar günlük 5 gram civarında tuzla karşılanabilir. Bu nedenden dolayı fazla tuz tüketimi sağlığımız açısından tehdit edici bir durumdur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver