Cevap: SQL Soruları
Merhaba, yaklasik bir yildir cevap verilmemis yada verilememis bir soru. Soru/cevap olayindan daha cok tartismaya donusmus olmasi beni soruya cevap vermeye yonlendirdi. kisacasi cevaplayip tartismalari sonlandirmak istiyorum. Ayrica odul olan Oracle SQL Tutorial PDF dokumaniylada ilgilenmiyorum.
Cevap su sekilde olacak;
- select employeeID, hiredate, salary, managerID from EMPLOYEES where employeeID >= 200 (EMPLOYEES tablosundan employeeID'si 200'e esit ve buyuk olan kayitlari getirir.)
- insert into SPECIAL_SAL (employeeID, salary) select employeeID, salary from EMPLOYEES where salary < 5000 (SPECIAL_SAL tablosuna geliri 5000$'dan kucuk olan calisanlarin ID ve gelirlerini girer)
- insert into SAL_HISTORY (employeeID, hiredate, salary) select employeeID, hiredate, salary from EMPLOYEES (SAL_HISTORY tablosuna tum calisanlarin employeeID, hiredate, salary degerlerini girer)
- insert into MGR_HISTORY (employeeID, managerID, salary) select employeeID, managerID, salary from EMPLOYEES (MGR_HISTORY tablosuna tum calisanlarin employeeID, managerID, salary degerlerini girer) |