Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2011, 23:26   #9
yeLda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hayat devam ediyor!

Doğuda şark görevini yapan bir doktor arkadaşımın söyledikleriyle start aldı doğu hayatını, doğuluyu, gelişimin önünde balta olanını, baltalayanını, terörünü sempatizanını öğrenmek adına araştırmalarım..Şimdi bir doğu gerçeği var fakat; ayırt edilmesi gereken önemli bir noktada var: doğuda kürt olmanın kaderini yaşayanlar var, kürt oluşundan karşı tarafın nemalanmasına müsade eden belli bir kısım var. Ayırt edelim. Es geçen gerçekleri alalayan zihniyetler olduğumuz için, şu durumu yaşadığımız aşikar değil mi? Durumun bu vakte gelme aşamasında hep devlet ve devletin izlediği strateji midir yanlış olan? Peki cahil diye yaftalanan ve cahilliğini devlete hilaf olmakla kullanan kısmın hiçmi hatası yok? Yada sistem kurbanı dediğimiz kısmın sistemin kendilerini kalkındırma çabasına karşın, vandalizmle yanıt vermeleri hangi mantıkla açıklanabilir? Kürt olup onurunu gurununu sonuna dek muhafaza eden bayrağı uğruna canını verebilecek kardeşlerimii tenzih ediyorum. Fakat var olan gerçeklerin üzeri alalanıp, mevcut durumun devlet stratejisinden kaynaklanan ne idüğü belirsiz bir hengame olduğu varsayımından sıyrılmanın şart olduğuna da inanıyorum..

Luis Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
100 milyar doları rezervleyip, kıçını sağlama alacağına ülkenin sorununa 20 milyar'ı harcasan, ne fakirlik kalır, ne açlık, ne şehidin olur ne de kıyametin!

Düşüncelerin değerlidir Luis. Saygım bakidir fakat katılmıyorum.
Mevcut devlet politikası 100 milyar doları rezervleyip senin tabirinle kıçını sağlama alma lüksüne sahip değildir.Ayrıca 20 milyar dolarla yitecek bir fakirlik sadece ütopik bir hayalden ibarettir.Şehitlik para ile ilintilenebilecek ve mevcut para piyasasıyla son bulacak bir durumda değildir. Paradan ziyade Türkiye Cumhuriyetinde yaşamakta olan farklı kültürlerin beklentilerine kısmide olsa yanıt verilip, Türkiye Cumhuriyetinde farklı coğrafya kurma arzusunun hayalle baki kalacağı benimsetilmelidir.. Birlik ve beraberliği sağlayabilmemiz temennilerimle..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver