Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2011, 12:03   #1
Aur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayat devam ediyor!

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dizi severlerin kervanina bende katildim!
Ama hele bi sorun, hangi diziyi sevdinde boyle sende katildin, diye!?
Cok etkilendim arkadaslar, zaten sosyal sorunlara hassasiyeti yuksek olan bir insan olarak, etkilenmemem sasirtici olurdu!
Dun aksam ilk defa babami aglarken gordum yahu, inanabiliyor musunuz? Ekran karsisinda "babam" dedigim adam, o guçlu, herseyi yikip kiran, asla incinmeyen, benim DAGIMDIR, dag gibidir babam dedigim adam gozyaslarini tutamadi..
Soz konusunun hangi dizi oldugunu ve arkasindaki kisiligi hepiniz anlamissinizdir; Mahsun KIRMIZIGUL - Hayat devam ediyor.
Hayat henuz 15 yasinda doguda yasayan bir ogrenci, babasi Ismail'in iki tane esi vardir Kudret Ana (amcasinin kizi, sevmeden evlendigi kadin) ve Cennet (sevipte, nikahsiz kuma olarak Ismail'in yaninda yasayan kadin).
Sirin, Zeliha, Bekir ve Siraç Kudret ananin oz cocuklaridir, Hayat, Malik ve (ismini hatirlayamadigim kucuk kiz) Cennet'indir.
Hayat sevdigi ve nisanlanmak istedigi Kerem ile iliskiye girer.
Ve burada tore devreye girer..
Bir sekilde aile içerisinde Hayat'in artik kiz olmadigi ogrenilir ve onun için yasamak kabus olmaya baslamistir.
70 yasindaki zengin isadami Abbas ile evlendirirler kizi, ailenin namussuzu, yuz karasi olmustur.
15 yasindaki bir cocugu 70 yasindaki ihtiyara yar ederler!
Sirac ve Abbas'in oglu Berat (ayni zamanda Zeliha ile iliskisi olan kisi) Istanbul'da yasamaktadirlar, anlatima gore "komunist" kisiliklerdir ve olayi ogrendiklerinde derhal koye giderler ve ailelerine utanmalari gerektigini vurgularlar, beni etkileyen iki sahne var.
Birincisi Berat,Abbas'in yanina gittiginde yaptiklari konusmada;

Abbas ogluna; "sen bana ahlak dersimi veriyorsun ulan allahsiz komunist!" diye bagirir,
Berat; "sen misin Allah'a inanan, uçkurun için 15 yasindaki cocugu koynuna aliyorsun, o sana kucuk kalir, kundaktaki bebegi alaydin Abbas efendi!" der Abbas ; "sen ne zamandan beri toreye karsi geliyorsun!"
Berat ; "uçkur meselesi ne zamandan beri tore olmus Abbas bey! Sen ve sizin gibiler yillardir tore ile orttunuz pisliklerinizi!"

Iste bu! Bu sosyal mesaj! Bu sahneyi izlemelisiniz anlamaniz için!
Ikinci cok begendigim sahneyse, dun aksamki bolumde Berat ve Siraç savciliga giderler, ailelerini sikayet ederler ve savci bu tur durumlarin sadece doguda degil batidada gerceklestigini soyler, kisacasi ekran basindakine buyuk mesajlar verir!

Tebrik etmemek elde degil, boyle bir konuyu gundeme getirdigi için, iste boyle filmler, boyle diziler yapilmali ve izlenilmeli, Ask-i Memnu vari, insanlara hiç birsey katmayan seyler degil.

Dogu yada bati, ulkemizde baslik parasi altinda 10-15 yaslarindaki cocuklari satan, gelin eden zihniyetler var, kendilerinden yasca buyuk adamlarla evlendirilen, hayatlari biten gencecik kizlarimiz var, bunlar insanlik suçudur!

Umarim Mahsun'un sesi duyulur ve ciddiye alinir, gundemde kalir, medyalar Fatmagul'un tecavuzune verdigi agirligi, Hayat'in,ve onun gibi hayatimizdaki o masun cocuklarin kanina girmeye calisanlarinda imajlarina agirlik verirler ve bu durumlar, bu olaylar daha yakindan takip edilir!

Konu Aur tarafından (03 Aralık 2011 Saat 12:09 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver