Cevap: Günün Menüsü
Zeytinyağlı Barbunya ( Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır, Zeytinyağlı Barbunya yemek tarifi ) Zeytinyağlı Barbunya İçin Kullanılan Malzemeler:1 kg. barbunya 3 adet oldun domates 2 yemek kaşığı salça 2 adet soğan yarım su bardağı zeytinyağı 3 adet havuç 1 yemek kaşığı salça 1 litre sıcak su tuz 2 adet kesme şeker 3-4 adet sarımsak yarım demet maydanoz Mevsimi:Her Mevsim Yanında yenebilecek Tavsiye yemekler:Kaç Kişilik:8 Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin. Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Maydanozları bolsuda yıkayın, ince ince kıyın. Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin.Ilık yada soğuk servis yapın Alıntı |