Cevap: Duyarlılık & Duyarsızlık
Merhaba,
Duyarsızlık zaten çağımızın vebası. Maalesef ki, insan neye duyarlı olacağını bile bilmediğinden, kişiliklerini kaybediyor. Aslında önemli olan duyarlılığın dışın da, icraatta bulunmaktır.
Ben Görmedim, Ben Duymadım, Ben Söylemedim. ( 3 Maymun) Ben bunu uygulayamam, gerektiği yerde elbette ki uygulanacaktır. Benim duygularım açık olduğu için, icraatte de geciririm. Karşımdaki kişi/ler hatalıysa, fiileri ( Davranışları ) yanlışsa, ne muhattap olurum, nede severim, toplumda zararlı İnsandır. Tepkisiz kalamam.
Karşımdaki kişi/leri seviyorsam da, ne laf söylettiririm, ne de ufak tefek yanlışlarıyla, karşıma alırım ne de yargılarım. sevdiklerim için herşeyi göze alabilirim.
''Sevdiğimi de, Sevmediğimi de, belli ederim''
Son birşey ilave edip noktalayacağım.
İşimize geldiğimiz zaman duyarlıyız, işimize gelen şeyler için duyarlıyız. Aslında belkide hiç bir zaman gerçekten duyarlı olamadık, ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' demişiz bir defa. Ancak hep unuttuğumuz o yılan/ların bir gün bizleride ısırabileceği.
Yüreğinize sağlık Guzel,
__________________ 'Türkçe konuşmayan bir insan, Türk milli kültür, toplum ve uygarlığına bağlılığını iddia ederse, buna inanmak doğru olmaz.''
-Mustafa Kemal Atatürk. |