Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Kasım 2011, 23:44   #13
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şaklabanca bir adalet

Uhrevi konulara pek fazla girmek istemiyorum bu konularda aşırı bilgili oldugum söylenemez ama ucundan bucagından bildigim 3-5 şeyle ifade etmek isterim ;
İnancım geregi bu dünyanın geçiçi olduguna ve ahiretin varlıgına inanıyorum. Bu iki alem birbirinin tam zıttı vaziyettedir. Buradaki kıstas insanın adaleti değil Allah'ın adaletidir. Bugun aç olan biri o haliyle şükrediyor ve Allahın verdigi nimetlere 4 eliyle sarılıp onu anıyorsa o maddiyat içerisinde yüzen ve boguldugunu hissettiginde maneviyata yaklaşan insanlardan milyonlarca kez şanslıdır.
Bizim yanıldıgımız nokta Adalet'i insanın dagıtacagını sanmak. Halbuki adalet insan üstü bir kavramdır ama bu kavram öyle bir hal almış ki insanın ellerinde öyle bir yogrulmuş ki gerçek anlamının ötesine gitmiş. İnsanın adalet'i vicdanıdır ancak son yıllarda insanların vicdanlarına para sıkıştıgından bu mekanizma tersi yönde işliyor. Bugun insanlar öncelik olarak para götürene değil para getirene adalet veriyorlar. Verilen Somalideki aç insanlar örnegide bu durumdan kaynaklanan birşey. Dünya üzerinde insan elinin degdigi herşeyde oldugu gibi adalettede bozukluk ve terslik söz konusu. Bunun sebebi bana göre inançların yanlış yorumlanması veya insanların kafalarına göre inançları kullanmaları. Allah'ın adaletinden şüphesi olmayan insanların bu geçici dünyada adaletsizlik yapacaklarını sanmıyorum.

Luis ; Esasen sırf senin yorumuna cevap yazmak için girdim konuya ama öyle bir yorum yazmışsın ki neresinden tutsam elimde kaldı cevap yazmaya kalksam sayfalar dolusu şey cıkar iyisi sen yorumunu bi kontrol et, inancı ikinci hatta üçüncü plana atmışsın ama bu konudaki temel direk inançtır. İnsanın neye kime nasıl inandıgı önemli değil, inandıgı şeye nasıl baglı oldugu önemli.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver