Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Kasım 2011, 18:51   #1
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İyilikte karşılık beklemek, beklentimiz olmalımı?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İyilikte karşılık beklemek, beklentimiz olmalımı?

Hepimiz iyiyiz kendimizce, Hepimiz severiz yardımı + bizlere yardım yapılmasını.. Peki yaptığımız iyilikler den beklentilerimiz oluyormu? veya karşımızda ki kişiye karşı; Maddi ve manevi olsun bu tür yardımlara karşı kendimizi bir vefa borçlusu hissediyormuyuz?
Muhtaç birine yardımcı olmak bizleri mutlu edebiliyorken; Muhtaç olmak bizleri utandırıyormu?
Sevap kazanmak adına - Egolarımızı tatmin etme düşüncesi bizleri gereksiz yardımlara sürükleyebiliyorsa bunun dozunu nasıl değerlendire biliriz? Bir dilenciye para vediğinde, bunu gizli yapmak zorundamıyız? Karşımızda ki gurur kırıcı bulmuyorsa, davranışımızı değiştirmek gereksiz mi sizce?
Sadece yardıma muhtaçlara mı yardım yapılmalı?
Kişilerin düşüncelerin de iyi olmak, iyi görünmek gibi karakteristik etkenliklerde rol oynuyorsa iyilik;
İyilik yapma olgusu insanlığa, Yaratıcısı tarafından verilen ödülmü?.
Yardımlarımızda kişisel ayırım yapmalımıyız, yoksa muhtaç olduğundan şüphe bile durmadığımız her yardım isteyene yardımcı olmak bizlerin; Kendimizi rahatlatacağı bir insani, görev gibi düşünebilirmiyiz?.

Değerli düşünceleriniz, bekliyorum..
Saygılar.. Sevgiler...

Pazar - 27 Kasım /2011
18:51
Sevda

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver