Cevap: Bedelli Askerlik Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?
| Shazam Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Benim karşı çıktığım nokta. Eşit değil ve çok saçma.
1. Saçmalık - Yaş sınırı. Neden yaş sınırı koyuyorsunuz ki? Zaten millet 30 yaşına kadar kaçiyor her şekilde. Yaş sınırını kaldır herkez faydalansın.
2. Saçmalık ve eşitsizlik - 30.000TL. Neden 30.000TL? Zaten yeterince gönüllü asker var. Ve her vatanını seven bir Türk alnına ne yazilmişsa o şekilde baba'lar gibi yapip geliyor askerliğini seve seve. Askerlik yapmak istemeyen gençler içinde 30.000TL çok fazla. Bana göre en fazla 5.000TL cüzzi bir rakamdı ve herkez faydalanabilirdi bu bedelli'den.
Ayrımcılığa karşı bir hükümet neden 30.000TL yaptı? Zengin ile maddi durumu kötü olan insan arasındaki farkı göstermek için mi? Bu halk zaten yeterince ezildi. Eski'den orta direk diye bir kavram vardi oda tamamen kalktı artık. Türkiye'de ya zenginsindir yada fakir.
| Bence bu fiyat biraz da yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız içinde konmuş olabileceğini düşünüyorum.. Onlar yüklü bir miktar öderken ülkemizdekiler cuzi bir miktar öderse adaletsizlik olur.. Ki yurtdışındaki ödemeyide düşürürler diyeceksinde geçmişte ödeme yapanlara haksız olur bence bu da.. Benim düşüncelerim ise, Hep dillerindeydi halkımız erkek çocuklarımız için ''Her Türk asker doğar'' bu sözün çürültülmesine çok üzüldüm en başta.Erkek evlatlar askerlikte biraz da olsa yetişiyorlardı.. Olgunlaşıyorlardı. Türkiye hep Mehmetçiliği ile anılan ülkeydi.. Ordumuza her zaman gıpta edildi.. Fakat olana bakın cidden yazık.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |