Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kadin(im), mutluyum.
Kimi der ki kadın uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran, Kimi der ki çocuk doğuran, Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır. Nazım HİKMET Kadin oldugum için çok sanli hissediyorum kendimi! Erkekleri disladigimdan degil yahu (siz çekilin bakalim soyle bi kenara..) Bizim kadar hassas ve ayni zamanda guçlu bir varlik var midir bu dunyada? Dogariz, gozlerimiz; mavi, yesil, ela, kahverengi, siyah; elma yanaklarimiz, kiraz dudaklarimiz olur; yurumeye baslariz her tur sirinlikleri yapariz! 4 yasimizda anamizin, ablamizin topuklu ayakkabilarini giyeriz, 6 yasimizda aynanin onunde saçlarimizi orer, toplar, topuz yapar, dudaklarimiza kirmizi kirmizi rujlar sureriz! 10 yasimizda, bir cok yasitimiz olan erkeklerden cok daha dusunceli, olgun ve fazlasiyla akilli oluruz! Kitap okumayi, okula gitmeyi cogu mizmiz ve simarik erkekler gibi bir zorunluk olarak degil, bir eglence olarak goruruz! Ah biz kizlar.. 15'imizde sensakrak turuncu eteklerimizle cayirlarda bayirlarda kosar, up uzun lule lule saçlarimizi ruzgarla dans ettiririz, belki de kalbimizi çalan bir hayalperestin kollarinda siirler okuruz! 20 yasimiza geliriz ve hayat yeniden baslamis gibidir bizim için.. KADIN olmaya adimlarimizi atariz, kararli, kararsiz, neseli, huzunlu, sempatik, antipatik, kibirli, sevimsiz, agresif, hircin, uysal ve anlayisli.. bin bir hallerimizle, ne istedigimizi kendimiz bile bilmiyorken, dunyaya kan kustururuz, dimdik basimizla goklerde! Feminist harekatlarina katilmasak bile, ataerkil toplumun "baba"lari artik durduramazlar bizi.. çiçekleri koparsanizda, baharin gelmesini engelleyemezsiniz ki? Erkeklerin, kadinlara "ikinci sinif insan" muamelesi yapmasina dayanamiyorum! Bunu reddediyorum, kadinlara mal, mulk olarak bakanlarda var tabi, ya bizleri kullananlar, hakmis gibi dayak atmaya calisanlar? Bizdeki yurek ah o bazi vicdansizlarda olsaydi.. Turbanli, turbansiz, etekli, sortlu, magdur kalani, kariyer sahibi, ezilmisi, koy kadini, egitimli universite kizi.. hepimiz tek yumruk, hepimiz can tanesi, hepimiz dunya çiçekleriyiz.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yasasin Simone de Beauvoir'lar, yasasin Ilkay Akkaya'lar, Marguerite Duras'lar, Sylvia Plath'lar, Tansu Ciller'ler bile! 22.11.2011
Hande. |