Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2011, 18:09   #4
Ocean
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sanal mı? Yalan m?

bu konu hakkında geçen farklı bir başlık altında yorum yapmıştım. sanal ve internet üzerinde dost kavramanının asla tam anlamıyla yaşanmasının münkün olduğuna inanmıyorum.

örnek vermek gerekirse, bu forum üzerinde en eski ve baki arkadaşım olan "yelda" rumuzlu arkadaşımıza bile ben dost sıfatını hiç bir zaman takmadım, o da bana karşı aynı şekilde ve ikimizde bunun bilincindeyiz. dost ne demektir ? her anında iyi zamanda kötü zamanda yanına olabilen demektir. varken de yokken de seninle olabilen demektir. yeri geldiğinde seni senden daha iyi yorumlandırabilen ve tanıyabilen demektir. hiçbir menfaat ve çıkar bekleyemen demektir.

ben "yelda" nın reel'de her daim yanında olabiliyormuyum ? onun reel sorunlarında ona yardımcı olabiliyor muyum ? ha çok isterdim o ayrı bir konu. telefonda veya internette iki satır konuşup teselli vermekle öğüt vermekle, onun yanında olunmakla dost olunmaz.

mesela olaya derinlemesine bir baktığımız da en eski arkadaşım olan "yelda" bugün yarın evlenip aile kuracak belki internet yaşantısına son noktayı koyacak. ne denli hala konuşup görüşmeye devam edebileceğiz ? yani telefonla belki görüşmeye devam edeceğiz ama hal hatır sormak için haftada bir defa, ayda bir defa sonuçta düşünsenize eşinizin internetten tanıdığı bir arkadaşı ile görüşmesine ne kadar samimiyetle yaklaşabilirsiniz ? yani bir süre sonra iletişim ve bağlar bile farkında olmadan kopup gidiyor yok oluyor.

gerçek hayatın, yalan dostları hakkında zaten bir yorum yapma gereği duymuyorum.

bu yüzden hiç bir şıkkı onaylamadığımı belirtmek istiyorum.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver