Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2011, 15:17   #38
Aur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Resmi Gazete: 29 Ekim kutlamalari iptal edildi.

glu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sondan başa gideyim ;
* Vakti zamanında bu bayramlar neredeyse yasaktı kutlanmıyordu (Bknz ;1938-1945)
* Hiç bir resmi bayram dini bayramla aynı kefeye konulamaz ve aynı hissiyatı veremez. Bu dünyanın her bölgesinde aynıdır. Dini bayramlar resmi bayramlardan her zaman daha fazla önem arz eder. Evet Cumhuriyet bayramı bizim için çok çok özel bir bayram aşırı derecede önem arz eden bir bayram ancak Cumhuriyet bayramı dahi dini bayramlarla aynı kefeye konulamaz.
* İlk cümlen için şöyle söyliyeyim ; Resmi bayramların resmi maneviyatı vardır, dini bayramların dini maneviyatı. Dini maneviyatı acıklamama gerek yok bilinen birşey ama resmi maneviyat hakkında birşeyler yazmak lazım. Resmi maneviyat dedigim şey şu ; Milli duygular. Kaba hatlarıyla böyle.

Vakti zamanında yasak olduğu için yasaklanmasını istemiyoruz zaten.
Dini hassasiyet ile yaklaşıyorsun bu yüzden benim bakış açımı algılamıyorsun, ben her iki tarafada eşit önemle yöneliyorum. Dini olan neden daha önemli olsun bir dinsizin gözünde?
Aslında yazmak istediğim çok şey var ama sende benim kadar buranın uygun yer olmadığını biliyorsun (anlaşılmamak ve gereksiz tepki görmek istemiyorum)
teşekkürler ilgin için bu arada.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver