Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2011, 09:21   #4
Ecrin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi

DEMİR-ÇELİK SANAYİ a. ERDEMİR'in Kuruluşu ve Gelişimi 1950'li yıllarda ülke çapında girişilen karayolu, sulama, ziraatı geliştirme, baraj inşaatları ile otomotiv ve beyaz eşya sanayiini kurmaya yönelik girişimlere paralel olarak, yassı çelik ürünlerine olan ihtiyaç büyük çapta artmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, 1959 yılı başında, Sanayi Bakanlığı'nca kurulan bir heyet ile Koppers Şirketi (ABD) tarafından yapılabilirlik etüdü ve tesisi kuracak şirketin statüsü üzerinde çalışmalar başlatılmış ve raporlar aynı yılın ortalarında hazırlanmıştır

28 Şubat 1960 tarihinde kabul edilen bir yasayla, "Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ." (Erdemir) adı altında bir anonim şirket kurulması için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiş, 11 Mayıs 1961'de şirketin kurulması resmen tescil edilmiştir.

Haziran 1961'de ilk hafriyat çalışmaları başlatılmış, 42 ayda tamamlanan inşaat ve montaj aşamalarının ardından, tesisler, 15 Mayıs 1965 tarihinde işletmeye alınmıştır.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerine imza atan Erdemir, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla yassı çelik üretim kapasitesini yaklaşık 8 kat artırırken, kalite, maliyet, çevre koruma ve enerji tasarrufu alanlarında da dünya ölçeğinde önemli mesafeler kat etmiştir.
Kapasite artırma ve modernleştirme yatırımlarının yanı sıra Erdemir, büyüme stratejileri çerçevesinde önemli adımlar atarak, yurtiçinde ve yurtdışında kurulu kapasitelerin satın alınması, yeni kapasitelerin kurulması veya üretim, yatırım ve yönetim alanlarındaki birikimlerinin, şirketler kurularak değerlendirilmesi çalışmalarına hız vermiştir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver