Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2011, 10:58   #76
Çevrimdışı
Ecrin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sinop arşivi




Sanayi

Sinop Kalkınmada Öncelikli iller arasındadır. Coğrafi konumu, topografyası, pazara uzaklığı, sermaye yetersizliği ve altyapının tamamlanmamış olması kalkınmasında olumsuz etkiler yaratmıştır. Sanayi Sektörü tarım, orman,toprak,su ürünleri ve diğer kaynaklara bağlı olarak gelişme göstermiştir. İldeki çeltiği değerlendiren çeltik fabrikaları ve un fabrikaları ile orman varlığı kereste ve kereste ürünlerinin hammaddelerini oluşturmaktadır. Boyabat yöresinde ise toprak sanayi oldukça yaygındır. Ayrıca konfeksiyon, kireç, metal, kimya, çivi, cam BTB fabrikaları vardır. İlde kamu ve özel kuruluşlara ait toplam 106 adet sanayi tesisi mevcuttur. Bu kuruluşlarda toplam 4569 kişi istihdam etmektedir. Bu sanayi kolları gıda,hayvancılık,inşaat,kimya ve su ürünlerinden oluşmaktadır.

İlimizde odalara kayıtlı toplam 19.045 esnaf,sanatkar ve sanayici vardır. Sinop'ta ekonomik alanda son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler yeni yatırımlarla yerini olumlu gelişmelere bırakmıştır.

Sinop Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanması durumunda Sinop'un gelişmesinde önemli ilerlemeler görülecektir.

Sinoplu olup İstanbul'a yerleşen yatırımcılar Sinop'a dönmeye başlamışlardır. Sinop'un limanı ve uluslar arası durumda bulunan havaalanı yolcu ve yük taşımacılığına elverişlidir. Ayrıca diğer illerle olan karayolu bağlantılarının standartları iyileştirilmektedir. İhalesi yapılan yolların tamamlanması durumunda ticarette canlılık beklenmektedir.

Sinop Karadeniz'de Bağımsız Devletler Topluluğuna en yakın deniz mesafesindedir. İlimiz Türkiye'nin modern, sakin ve olaysız illerinden bir tanesidir.

Tabii güzelliği yanında çevreyi kirletmeyen sanayisi ile de Turizm ve Sanayide ilerleme yolundadır. Yatırımcıları Sinop'' yatırım yapmaya davet ediyoruz
İlimizdeki Mevcut Sanayi Kuruluşlarının Sektörlere Göre Dağılımı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İlimizde Gerçekleştirebilecek Yatırım Konuları
1- ORMAN ÜRÜNLERİ : Sinop orman bakımından oldukça zengin bir konumdadır. Bu nedenle; parke,kereste,kontrplak,kapı ve pencere imalatı daha genişletilerek il genelinde yaygınlaştırılmalıdır.
2- TEKSTİL SEKTÖRÜ : Her ne kadar son zamanlarda tekstil üzerine birkaç yatırım olsa da bu sektör Sinop'ta konfeksiyon dalında yaygınlaştırılmalıdır. Ayrıca Ayancık İlçesine özgü keten dokumacılığı,Boyabat yöresine özgü çember (başörtü) üretimi genişletilebilir.
3- PLASTİK SANAYİ : Plastik sektörün de, a) Muhtelif plastik b) Plastik inşaat malzemeleri olarak üretim yapılabilir.
4- CAM EŞYA ÜRETİMİ : Kapanan Şişecam fabrikasının daha sonra özel bir şirket tarafından satın alınarak işletilmesi Sinop'ta cam üretimi yapmaktadır. Bu sektörün Sinop'ta yaygınlaştırılmalıdır.
5- KOTRACILIK : Sinop'ta el yapımı kotracılık teşvik edilerek yaygınlaştırılmalıdır.
6- TARIM SEKTÖRÜ : Sinop'ta seracılığın ön plana çıkarılmasıyla tarıma dayalı bulunan bölgelerde üretimin yaygınlaştırılmasına ön ayak olacaktır. Sinop'un iklimi bu sektöre müsaittir.
7- MERMER SANAYİ : Boyabat ilçesinde mermer sanayi potansiyeli yüksek seviyededir. Mermer sanayi teşvik edilerek gerçekleştirilmelidir.
Yatırımlar
Ülke ekonomisinin genel istikrarı ve sektörlere verilen öncelikler doğrultusunda İlimizde kamu yatırımlarına gerekli ağırlık verilmiştir. Toplumun refahı,yaşama seviyesini yükseltmek amacıyla İlimizde 1998 yılında da altyapı yatırımlarına büyük hız verilmiş, özellikle Elektrifikasyon, yol, su, PTT, Bayındırlık yatırımlarında büyük atılımlar yapılmıştır.

Tamamlanan Projeler
Sinop Küçük Sanayi Sitesi Keşif Bedeli1.200.000.000TL(1985 Yıl.bir.fiy.)İhale Bedeli1.044.000.000 TLFiziki Gerçekleşme%100Nakdi Harcama31.465.757.175TLKarateristik220 İşyeri-sosyal tesis
Bakanlığımızın % 95 kredi desteği ile yapılmakta olan Sinop Küçük sanayi Sitesinin yapımına 1986 yılında başlanmış,inşaat tamamlanmış,sanatkarlar işyerlerine taşınmışlardır.

Rezerv alanı olarak 105 dönüm ayrılmıştır. Rezerv alanına 170 dükkan yapılacaktır.Sinop ikinci kısım Küçük Sanayi Sitesine üye kayıtları yapılmaktadır.
Boyabat Küçük Sanayi Sitesi Keşif Bedeli900.000.000 TL(1985 yıl.bir.fiy.)İhale Bedeli841.000.000 TLFiziki Gerçekleşme%100Nakdi Harcama9.551.000.000TLKarateristik200 İşyeri-sosyal tesis
Bakanlığımızın %90 kredi desteği ile yapılmakta olan Boyabat Küçük Sanayi Sitesi bitirilmiş,sanatkarlar 1998 yılında işyerlerine taşınmışlardır.
Gerze Küçük Sanayi Sitesi Proje No94K110020Başl-Bitiş Tarihi1994-2002Proje Tutarı1.809.000.000.000.TLKarateristik149 İşyeri-sosyal tesis-%70 kredi
2003 yılı ödeneği: İnşaat tamamlanmış,geçici kabulü yapılmıştır. Kuralar çekilmiştir. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile protokol yapılarak ara yolların yapılması sağlanacaktır.

Devam Eden Projeler
Sinop Organize Sanayi Bölgesi
1991 yılı Yatırım Programına alınmış olan Sinop Organize Sanayi Bölgesinin yer seçimi 01.03.1994 tarihinde yapılmış,Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca yer seçimi 15.04.1994 tarih ve 1485 sayılı yazıyla onaylanmıştır.100 hektar alan kamulaştırılmıştır.

Sinop Organize Sanayi Bölgesi altyapı ihalesi 21.10.1997 Tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığında yapılmıştır.11.11.1997 tarihinde yer teslimi yapılarak altyapı inşaatına başlanmıştır. 2000 yılında tamamlanmıştır. Altyapıda tadilatlar yapılmaktadır. İçme suyu hattı ve elektrik ihalesi yapılmış . Her ikisi de tamamlanmıştır. Yatırım programına alınmamıştır.

72 adet sanayi parsel mevcuttur. 4 parsel yatırımcıya tahsis edilmiş, inşaata başlanmıştır. Diğer arsaların da tahsisi yapılacaktır. Tamamlandığında Sinop ekonomisine canlılık getirecektir.2002 yılı için birim fiyatı 5.000.000 TL/M2 olarak belirlenen arsalar tahsis yapılıp 6 ay içinde projelerini hazırlayan sanayicilerimiz,tesislerine sözleşme tarihinden itibaren 6 ay içinde başlayıp 36 ay sonunda yatırımı bitirip,üretime başlamak zorundadır.

Sanayicilerimize yapılacak arsa tahsisinden dolayı tahsil edilecek olan arsa bedelinin % 10'u peşin olarak alınmakta, kalan miktar ise 10 yılda altışar aylık 20 taksite bölünmektedir.
2.Kısım Sinop Organize Sanayi Bölgesi
1998 Yılı yatırım Programında Etüt karakteristiği ile yer almıştır.14.07.1999 tarihinde yer seçimi yapılarak onaylanmıştır. Bakanlığımız kamulaştırmanın Müteşebbis Teşekkül Kurulunca yapılmasını istemiştir. Ancak Müteşebbis Teşekkülün imkanları yoktur. Kamulaştırmanın Bakanlıkça yapılması gerekmektedir .Yatırım programına alınmamıştır.
Boyabat Organize Sanayi Bölgesi
1998 yılı Yatırım Programında Etüt karakteristiği ile yer almıştır. 15.07.1998 tarihinde yer seçimi yapılmış ve onaylanmıştır. 80.6 hektarlık alana kurulması planlanmıştır.

Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Kurulu,Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş olup Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca da Kurul onaylanmıştır. Kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. Etüd-Proje ihalesi yapılmış olup, 3 firmanın katılmış olduğu ihaleyi Alkon İnş. Müh. Ltd.Şti., Halihazır harita ihalesini de Ada Harita Müh. Almıştır. Projeler ve jeolojik Etüd raporları tamamlanmıştır.2003 Yatırım Programına alınmamıştır. Ancak 2003 yılında 20.899.000.000 TL ek ödenek ayrılmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver