Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2011, 10:58   #75
Ecrin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sinop arşivi

Balıkçılık

Gelişmiş av teknolojilerinin kullanılması, üreme yaşına gelmemiş balıkların avlanması ve deniz kirliliği her yıl avlanan balık miktarlarının değişmesine ve genellikle düşmesine neden olmaktadır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İlimiz Karadeniz'in en önemli liman kentlerinden biridir. Sığ kıyılara sahip oluşu, coğrafi konumu ve Karadenizli balıkçıların avlanma sezonuna ilişkin ilk işareti aldıkları bölge olması yanında Ülkemiz balık üretiminin % 5-7 si gibi bir paya sahip olması nedeniyle su ürünleri üretimi içindeki ekonomik önemi büyüktür.

İlimizde genellikle deniz balıkçılığı hakim olup yetiştiricilikten ziyade avcılık yaygındır. 556 adet balıkçı teknesi ve bu gemilerde çalışan 1.326 balıkçı bulunmaktadır. Kaba bir hesapla balıkçı, nakliyeci ve işçi gibi yan sektörlerle birlikte 4-5 bin kişi geçimini balıkçılıktan sağlamaktadır

2009 Yılında 5.301 ton Hamsi, 55,5 ton Mezgit, 62,5 ton Palamut ve 15,5 ton Barbunya, 56 ton İstavrit, 4 ton Kalkan , 13,85 ton Kefal avlanmıştır.

Balık Üretim Tesisleri : Tesisin AdıKapasitesiÜretimi (9 Aylık)Kuzey Yavru Üretim Tesisleri2.000.000 Ad./Yıl1.975.000 Ad.Karacasu Alabalık Üretim Tesisi15 Ton/Yıl10 TonÇatakörencik Alabalık Üret. Tesisi16 Ton/Yıl1,25 TonŞentürk Alabalık Üretim Tesisi15 Ton/Yıl0,1Kartal Aile İşletmesi3 Ton/Yıl3 TonTOPLAM2.000.000 ad. 49 Ton1.975.000 Ad. 14,35 Ton

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver