Cevap: Van Depremi..
Bende dün akşama kadar çevremde iyi olmuş diyen kimseye rastlamamıştım. Dün akşam dışarıdayken bir tanıdığım -kendisi statü sahibi lisans eğitimi almış yetişkin bir 'bayan'- ben orada bizden olup ölenlere üzülüyorum sadece gerisi için hiçbir üzüntüm yok iyi bile oldu. dedi.. Kanım dondu, adam pkk yanlısıdır ama evindeki 5 yaşındaki çocuk da öldü kadınlar öldü oğlu terörist olan ama vatanını seven annede öldü, kürtlerde bizden üstelik nasıl böyle sığ düşünebilirsin dedim, benim için önemli olan vatan-millet, kaynatma katranı olmaz ki şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker dedi bende vatan millet elbette önemlidir ama hayatta her şeyden önce insan gelir, bu yaptığın milliyetçilik değil ırkçılık arasındaki ince çizginin ayrımını yapamıyorsun ve vicdanını oldukça köreltmişsin kendin içinde üzülmelisin dedim. Ben zaten gayet ırkçıyım dedi gitti. Kanım dondu. Ya oradaki terörist de olsa kürt de olsa türk de olsa taşların arasında bağırıp sesini duyurmaya çalışan bir 'insan', belki sesini bile duyuramayan. Bilmiyorum rahatken herkese yorum yapması kolay geliyor sanırım.
__________________ Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben. |