Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2011, 19:11   #1
Çevrimdışı
KarakıZ
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bal kabakLı dondurma




Malzemeler:
1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
3/4 bardak kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması:
Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3 saat en fazla 8 saat bekletin.
Bir tavada 15 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Orta hararetli ateşte -tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar- yaklaşık 5 dakika pişirin.
Bu arada yumurta sarılarını tarçın zencefil tuz muskat kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın.
Tavayı ocaktan alın. Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun. Tahta bir kaşıkla kısık ateştemuhallebi kıvamına gelene kadar -4 veya 6 dakika- karıştırın. (Karışımın kaynamasına müsade etmeyin.) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün.
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin. Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin.) buzdolabında en az 3 en fazla 24 saat bekletin.
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın. Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat en fazla 3 gün bekletin.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet