Cevap: Malta'da ingilizce yaz okulu'na katilmak isteyen var mi:)
work and travel kapsamında amerika veya avusturalyaya gitmeyi dusunuyorsan evet fiyatlarda fark oluyor ornegin kasımda odeme yaparsan 900dolar oduyorsun, ocakta 1000 dolar, ocak sonrası 1500dolar civarlari, ama work and travel farklı bi tecrube istiyor, ornegin inglizceyi intermediate derecede (orta) bilmen gerekiyor, konsoloslukta vize alabilmek için inglizce öngörüşme vs yapıyorsun, eger vizeyi alabilirsen ucak biletleriyle vs (nereye gidecegine bagli) en fazla 5 / 6 bin tl ye kapatabiliyorsun ve ayrıca work and travelle staj yapma imkanın var, hem inglizceni geliştiriyorsun hemde sana iş buluyorlar 1.000/1.400 dolar arası maaş veriyorlar 3 aydan 12 aya kadar kalabiliyorsun.
Education First programları malta dışı olan ulkeleri ben hiç uygun bulmadım, turkiyeden çıkışta vize alabilmek çok kolay dil kursu, ögrenci vizesi için basvurgun icin birde maltaya zaten cok giden var boyle kendisini dil egitimi sektorune oturtmus bi ulke, genel inglizce ya da business inglizce dersleri var onları kendin seçiyorsun. Education First'ın sundugu imkanlar Linguatime'den biraz daha pahalı ornegin bende katalogu var maltaya 4 hafta konaklama + dil kursu 980 euro, Linguatime'de 8 haftasi 1300 euro ya geliyor ve ayrıca iki ajanstanda 8 haftadan fazla kalırsan fiyatlar düsüyor ornegin bi oda haftalık 110 euroysa (cift kişilik baktım ben Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) 8 haftadan fazla kalırsan 85/95 euro civarlari oluyor ve staj yapmak istedigini belirtiyorsun onlar seni yerleştiriyor istersen apartta kalıyorsun, istersen kampus lojmanlarında ya da yerli aile yanında.
Bu ajanslarda ön ödeme yaptıgında fiyat oynamıyor ama, fix senelik tarifeler çıkarıyorlar zaten.
Biz temmuz/ağustos aylarına basvurduk, vize cevabını beklıyoruz, yazın hem tatil için ideal hemde dediğim gibi inglizce konusunda çok başarılılar ki kurs sonunda sınava girip inglizce lisan sertifikası alıyorsun, B1,B2 (first certificate, toelf) vs vs sectigin kursa baglı. |