Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2011, 00:37   #6
Heartbroken
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Unreal için bir kod isteği

bu istediğiniz o ISP kullanıcılarını yasaklayabilmek için o şirketin sahip olduğu-kullandığı IP bloklarını tam olarak bilmek gerekir.yukardaki gibi pek çok kod mevcut gerek mirc script gerek tcl olarak ..ancak kendi denemelerime dayanarak söylemeliyim ki bunların ne kadar ''güvenilir'' ne kadar doğru* sonuçlar verdiği tartışılır..

aynı kişiyi-aynı ip adresini farklı farklı kodlarla sorguladığımda her birinden farklı farklı cevaplar alabiliyorum. biri istanbulda derken diğeri hatayda diyebiliyor..

o nedenle kendi görüşümü söylemem gerekirse böyle ulke adres şeklinde sorgulatmak yerine o adsl hizmeti veren ISP şirketine ayrılmış ip bloklarını bulmanız sonrada o bloğu tümden sunucudan banlatmanız daha sağlam bir yaklaşım olur. aksi halde o ISP ile alakasız pek çok kullanıcıda zarar görebilir diye düşünüyorum..

google da bir bakındım bu konuda o şirketin kullandığı IP bloğuyla ilgili bilgi var mı diye ancak şurdaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bence pekte sağlam olamıyacak bir ''deneme'' dışında bir bilgiye rastlamadım.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet