Turkiye'den goc ettigimizden beri.. orucu ulkemde tutmamistim.
Bu sene nasip oldu. Cok farkli
ruhen cok guzel bir duygu ulkende orucunu tutmak, orucunu acmak.. Yabancilar arasinda degilsin ki, orucun hallerinden anlamasinlar. Herkes ayni durumda. Iftar zamani geldiginde sokaklarin bombos olmasi ne tuaf bir duyguydu. AlisIK olmadigim goruntuler. Sahurda davulcu ile uyanmak.. ilgincti
ilk gun .. nasil korktum uykudan kalktim noluyor gibisine
ne yapim, gurbette gormedik boyle. Bir ay icinde insan alisiyor herseye.
Tek hoslanmadigim sey..
iftar saati yaklasinca, otobuslerin servis disi olmasi. Boyle birsey olur mu. Sofor oruc acicak diye, onca yolcu madur oluyor, yollarda kaliyor. Boyle tutulan orucun ne kadar sevabi olur Allah bilir. Ama insanlari yari yolda birakmak gibi birsey. Ben bilmedigim icin meydanda kaldim ev de uzak. Bekle bekle. bekleyenlerde zor dakkikalar yasiyor. Bu insanlarin da eve gitme ihtiyaci yokmu. Isterse.. yarim saat olsun isterse 15 daka.
Orucu acan soforler bulundugu yerde bir sekilde acip tekrar is basi yapmasi gerekir.. yada en azindan bir duzen olmasi gerekiyor dusunuyorum, insanlari ortada birakma olaylarini ne zaman vazgecicegiz bilmiyorum. Seneler sonra tekrar gittigimde farkli mazara gorecegime inanmiyorum sahsen. O bankalarda insanlari bekletmeler gercekten servis sifir. Kasaya 2 kisi koyuyorlar.. sira desen uzun.. bekle babam bekle.
Bu tur basit seyler duzelseydi.. ulkemden guzel rahat yok olurdu.