Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2011, 23:23   #1
Çevrimdışı
Ecrin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciproxin 400mg flakon




CİPROXİN 400MG FLAKON
Formülü :
Ciproxin 400 mg i.v enfüzyon solüsyonu : 200 ml enfüzyon solüsyonu 400 mg siprofloksasin'e eşdeğer 508.8 mg siprofloksasin laktat, 643.6 mg laktik asit çözeltisi, 1800 mg sodyum klorür, 280 mg hidroklorik asit ve 198.076.4 mg enjeksiyonluk su içerir.

Farmakolojik Özellikler :
Siprofloksasin, Bayer AG tarafından geliştirilmiş kinolon grubundan yeni bir aktif maddedir. Bu grup maddeler jiraz inhibitörleri olarak da bilinmektedir.
Mikrobiyoloji:Siprofloksasin geniş bir bakteri spektrumuna karşı güçlü bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Siprofloksasin bakterinin normal metabolizması için gerekli enformasyonun kromozomdan okunmasını engelleyerek çoğalma kapasitesinde hızlı bir düşüşe neden olur.Ayrıca siprofloksasin, bu özel etki mekanizmasından dolayı jiraz inhibitörleri dışında kalan antibiyotiklere genel olarak paralel rezistans göstermemesi ile de karakterizedir. Bundan dolayı siprofloksasin, aminoglikozidler, penisilinler, sefalosporinler, tetrasiklinler ve diğer antibiyotiklere dirençli bakterilere de yüksek derecede etkilidir.
Farmakokinetik:Aşağıdaki tablo Ciproxin'in 30 ya da 60 dakikalık enfüzyon solüsyonu ile uygulama başladıktan sonraki serum konsantrasyonlarını (mg/l) göstermektedir.

Enfüzyon uygulamasına başladıktan sonraki süre (saat) içinde siprofloksasin ortalama serum konsantrasyonları (mg/l). saat 0.5 0.75 1.00 1.50 2.00 2.50 4.00 4.50 8.0 8.50 12.0 12.50 100 mg i.v. (30 dk.) 1.8 0.8 0.50 0.40 0.30 0.20 0.10 0.04 200 mg i.v. (30 dk.) 3.4 1.40 1.00 0.70 0.50 0.30 0.10 0.10 400 mg i.v. (60 dk.) 3.2 3.50 3.90 1.80 1.20 0.70 0.4 0.20
İntravenöz enfüzyon uygulanımı sonucunda siprofloksasin maksimum serum konsantrasyonuna ulaşır.
Oral tek doz 250 mg, 500 mg ve 750 mg siprofloksasin tabletler hızla absorbe olurlar ve maximum serum konsantrasyonlarına en geç 1-2 saatte ulaşırlar.
Ciproxin enfekte olmuş bölgelerde (örn. vücut sıvıları ve dokular) yüksek konsantrasyonlarda bulunur.Siprofloksasin değişmeden büyük bir oranda renal ve küçük bir oranda feçesle atılır

Siprofloksasin Atılım (dozun %’si) İntravenöz uygulama Idrar feçes Siprofloksasin 61.5 15.2 Metabolitler (M1 - M4) 9.5 2.6
Serum yarı ömrü : Yaklaşık 4 - 6 saat
Dağılım hacmi : Yaklaşık 2 - 3 l / kg
Renal klirens : 0.18 - 0.3 L / saat / kg
Serum proteinlerine bağlanma : Yaklaşık % 20 - 30

Endikasyonları :
Ciproxin, siprofloksasin'e duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu komplike ve komplike olmayan enfeksiyonlarda endikedir:
- Solunum yolları enfeksiyonlarında: Pnömokoksik pnömoni kaynaklı infeksiyonlar dışında Ciproxin; Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Haemophilus, Branhamella, Legionella ve Staphylococcus'un neden olduğu pnömonilerin tedavisinde kullanılmak üzere önerilir.
- Orta kulak (otitis media) ve paranazal sinüslerin (sinusitis) enfeksiyonlarında, özellikle Pseudomonas dahil Gram (-) bakteriler veya Staphylococcus'un neden olduğu enfeksiyonlarda
- Göz enfeksiyonlarında
- Böbrek ve/veya üriner sistem enfeksiyonlarında
- Gonore, adneksit, prostatit dahil genital organların enfeksiyonlarında
- Abdominal enfeksiyonlarda (tifo dahil gastroentestinal sistem ve safra yollarının bakteriyel enfeksiyonları, peritonit v.b.)
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında
- Kemik ve eklem enfeksiyonlarında
- Septisemide
- İmmün sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında (örneğin immünosüpresiflerle tedavi gören veya nötropenik hastalarda) veya enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda profilaktik olarak
- İmmünosüpresiflerle tedavi gören hastaların selektif intestinal dekontaminasyonunda
Ciproxin bakterisid etkiye sahiptir. In vitro araştırmaların sonuçlarına
dayanılarak, aşağıdaki bakteriler Ciproxin'e karşı hassas kabul edilir :E. Coli, Shigella, Salmonella, Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Serratia,
Hafnia, Edwardsiella, Proteus (indol-pozitif ve indol-negatif), Providencia,
Morganella, Yersinia, Vibrio, Aeromonas, Plesiomonas, Pasteurella, Haemophilus, Campylobacter, Pseudomonas, Legionella, Neisseria, Moraxella, Branhamella, Acinetobacter, Brucella, Staphylococcus, Listeria, Corynebacterium, Chlamydia.
Aşağıdakiler değişen derecelerde hassastır:Gardnerella, Flavobacterium, Alcaligenes, Streptococcus agalactiae, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis ve Mycobacterium fortuitum.
Aşağıdakiler genellikle dirençlidirler:Streptococcus faecium, Ureaplasma urealyticum, Nocardia asteroides.
Anaerobların duyarlılığı, bazı istisnalar dışında, orta derecede hassas (örn. Peptococcus, Peptostreptococcus) ile dirençli (örn. Bacteroides) olmak arasında değişmektedir.Siprofloksasin, Treponema pallidum'a karşı etkin değildir.

Kontrendikasyonları :
Ciproxin, siprofloksasin veya diğer kinolon türü kemoterapötiklere aşırı hassasiyet gösteren kişilerde kullanılmamalıdır. Siprofloksasin, büyüme çağındaki çocuklarda, jüvenillerde, hamilelerde ve emziren kadınlarda, bu gruplarda kullanım emniyeti ile ilgili yeterli delil bulunmadığı için kullanılmamalıdır.Hayvan deneylerinden alınan sonuçlara göre, gelişme sürecini tamamlamamış organizmada eklem kıkırdağında hasar olasılığı tamamen dışlanamaz. Hayvan deneylerinde Ciproxin'in teratojenik (malformasyon) etkisi olduğuna dair hiçbir belirtiye rastlanmamıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver