Cevap: İnsanın Yaratılması.
Elinize sağlık Chione,kaleminiz çok kuvvetli. Bakara; 30 - Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.
31 - Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin." dedi.
32 - Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!). Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin".
33 - (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver." dedi. Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi. 34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu. Bu ayetler, insanın yaradılış gayesini net bir şekilde ifade ediyor. Yeryüzünde insanı halifesi tayin eden Allah,meleklerine sizden daha üstün bir canlı yarattım ve bu üstünlük iradedir,akıldır diyerek meleklerine insana secde edin emrini vermiştir.Bu manada insana bahşedilen bu özellik yeryüzündeki kontrolün insanda olduğunun kanıtıdır. Yeryüzünde bozgunu , düşmanlığı,adeletszliği de engelleyecek olan bilinç , Rabbin insanlığa lutfu olan ilahi kitaplar ve onların örnekleyicisi peygamberlerdir..
Konu blazeofglory tarafından (07 Ekim 2011 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.
|