|
Luis Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Humanist duygularım olmasa bu ideolojiyle, bu arap baharı sempatizanı gençlerin arap çöllerinde yaşam savaşı vermeleri müstahaktır diye düşüneceğim. nato kafa nato mermer. çocukluktan beri körpe beyinleri hangi evlerde yıkadılar, hangi ocaklarda hırpaladılar. hiç kusurabakmayın tarihte müslümanlar hep ezildi evet, ama hakettiler. batılılar mı kurnazdı? yoksa bunlar mı gerizekalıydı ona siz karar verin. osmanlıyı satanlar sadece kendi padişahları değil, araplar da sattı. sultan selim ile ismailin savaşı kırılma noktasıdır, selim savaşa gittiğinde acaba hangi köyleri yıktı yaktı? bir öğrenin lütfen. ya selim o savaşı kaybetseydi? şuan ki coğrafya nasıl değişirdi, bir öğrenin. tüm dünyanın dengeleri nasıl da değişirdi, azıcık düşünün. katliamcılık 800 senelik ruhuna işlemiş bir milletten bahsederken, farklı ve olumlu düşüncelerin varlığına tahammül edememek anlaşılır bir durum. mezhep, ırk, din hepsini bir kenara atacak bir ideolojidir katliamcılık. sırplar bosnalılara ne yaptıysa, osmanlı da kendi milletine zulüm etmiştir. yakmış, yıkmıştır. 1923'den sonra da bu değişti mi? hayır tabii ki, yakın tarihte meydana gelmiş faşizan eylemler fazlasıyla var. konunun derinine indiğimizde, ceddinden gurur duyulması gerekliliğini anlamak bir humanist için, sosyalist için çok zor değil, zor olan ceddinden gurur duyan ve iki farklı düşünceye çıt kırıldım diyip, manevi değerler altında bilinçsiz ve hunharca yargılanan insanlara olan tavırdır. bunun araştırılması gerekir, konu ve tepkiler bizi bu noktaya getiriyor. müslüman ve ortadoğu ülkelerinin gelişmesini, en azından düşüncelerinin farklılaşıp merkeze dahi kaymasının zor ve imkansız olduğunu düşünüyorum. tarihimiz ''görkemli padişahlarımız vardı, 7 kıtaya hüküm sürdüler, oğlum güzel evladım sen böyle bir milletin çocuğusun'' sözleriyle empoze edilerek büyütülmüş insanlarız çoğumuz.ya madalyonun diğer yüzü? evet aynı kitapları okuduk, aynı sözleri duyduk. yetmez. yetmez. sorgulamak, aidiyet duygusunu zedelemez. sorgulamak, doğruyu ve gerçeği bulmak istemek bile inanın canınızı yakmaz. daha dik durmanızı sağlar. aklınızın alabildiği, en ufak soru işaretlerini bile araştırma isteğiniz olsun, mantığınızı zorlayın, gökyüzüne bakın, gökyüzünü sorgulayın.. aynaya bakın, 5 duyu organınızın nasıl yaratıldığını, nereden geldiğini bir araştırın. zararlı çıkmazsınız. düşünün, düşünmekten zarar gelmez...
|
Müslümanlar hep ezildi? Hayır. Müslümanlar her zaman en güzel yönetim biçimini ortaya koymuştur. Ve bu yönetim biçimi de şeriattir ama Hz.Muhammed zamanındaki, Osmanlı zamanındaki şeriat.
Nasıl ki Osmanlı Devleti
3 ASIR sürdürdüyse hükümdarlığını(-kaldı ki Osmanlı'da pek çok toplum karışıktı, sadece Türkler yoktu-), senin de burada söylediğin müslümanlar ezildi demen yanlıştır. "osmanlı da kendi milletine zulüm etmiştir. yakmış, yıkmıştır."
Kendi milletine zulüm etti, yaktı yıktıda 3 asır nasıl sürdürdü egemenliğini? Hayret yani. Kendi milletini yakıp yıkıyorsa Osmanlı'nın devlet anlayışı nasıl tıkır tıkır işledi? Kime işlettiler o anlayışı? Bilgilerle kesişen, bilgilere uymayan ve kendinizle çeliştiğiniz pek çok nokta var.
tarihimiz ''görkemli padişahlarımız vardı, 7 kıtaya hüküm sürdüler, oğlum güzel evladım sen böyle bir milletin çocuğusun'' sözleriyle empoze edilerek büyütülmüş insanlarız çoğumuz.
Bunda ne gibi zarar var görmedim? 7 KITAYA HÜKÜM SÜRMEK. Şu anda bile Avrupadaki bazı Tarihçelerde Osmanlı bu kadar yüceltilmez, çoğu savaşlar yer almaz. Ecdadın bu kadar kıskanılan bir ecdadken, sen bununla büyümekten utanç mı duyuyorsun? Kimsenin utanç duymanı mı sağlıyorsun?
Kusura bakma da bugün kendi ecdadına küfür etme noktasına gelen bir insanın geleceği ne ola ki?
Türklüğü ve Türkleri iyi tanıman gerektiğini düşünüyorum. Zira dünya büyükleri ve liderleri iyi tanımıştır. Şöyle ki; milyonlara zulm eden, milyonları canlı canlı yakan Adolf Hitler bile biliyordu Türkleri.
Ve o padişahlar kaçıyor yazına güldüm açıkçası hemde bayağı bi güldüm. Osmanlı padişahlarının çoğu o kadar gururludur ki, esir düştükten sonra(
Yıldırım Bayezid) karısına ve çocuklarına yapıldıklarını gördükten sonra gururuna yediremeyip yüzüğündeki zehri içip kendisini öldürmüştür.
Kaldı ki Yıldırım'ın mektuplarında gayet açıktır nasıl bir padişah olduğu ve nasıl padişah olunduğu.
Ecdad tarih yazmış, evlat okumaktan aciz, üstüne bir de sorguluyor.