Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ekim 2011, 14:32   #11
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vurun Osmanlı’ya!

Luis, bir çok konuda müthiş bilgiye sahipsin, cogu yorumun bu forumun üstü yorumlar fakat Osmanlı ile alakalı pek bilgiye sahip değilsin.. 2. paragrafta yazdıklarına değilde genel olarak ilk paragrafta yazdıklarına cevap vereyim ;

* Öncelikle hiç bir Osmanlı Padişahı ülkesinden kaçmamıştır, zorla kovulmuş ve zorla gönderilmiştir. Padişahın kaçtıgını bilmen dogal cünkü bizim tarih kitaplarımız saçma-salak bilgilerle dolu muhtemelen oralardan aklında kalan bir bilgidir bu. Aynı zamanda ülkesinden zorla gönderilen padişah yanına 1 kuruş almadan gitmiştir kendi mallarınıda devlete hibe etmiştir bunun en basit örnegi şuan hala dünyanın en degerli elması olan Kaşıkçı Elmasının Topkapı sarayında bulunuyor olması.. Şöyle basit bir mantık yürütürsek ; Ülkeden kaçan ve tüm altınları alan adam mutlaka o güzide elmasıda yanında götürürdü ama Vahdettin bu Elması unuttu dimi ?
* Kuvayi milliye olayına gelince bu konuyu cok iyi araştır bu işin ilk adımlarını kim atmış bir bak derim. Hani senin şu "KAÇTI" dedigin padişah varya işte o başlattı bu hareketi. Ayrıca Atatürk'ün Anadoluya gitmesine ön ayak olan kişi yine senin "KAÇTI" dedigin Sultan Vahdettindir..
* Şeriat hiç bir zaman kötü bir yönetim anlayışı olmadı. Bu Forumda belki 100 kez demişimdir ; Şeriat dedigimiz şey İran şeriatı veya Arap şeriatı değil, Öz Türk Şeriatıdır.. Eger ki canın sıkılmaz ve ön yargısız yaklaşıp araştırırsan şeriatın kötü bir sistem olmadıgını görürsün. Ha şimdi uzun uzun yazacam ve muhtemelen sende bu paragrafı cımbızla cekeceksin şimdiden söyliyeyim ; Sıkı bir Şeriat fanatigi değilim. Şeriat'ın iyi bir yönetim oldugunu düşünenlerdenim. Şuan ki yönetiminde bir çok aksaklık var sanmaki şuan ki yönetim biçimi Atatürk'ün eseri. Atatürk'ün eseri 1938'de kaldırıldı yerine İnönü denen mahlukun eseri konuldu. Sen şeriatcılardan, dindarlardan korkma kendi destekledigin partiden kork bence..

* Dizi ile ilgili eleştiri yapmışım zaten ama yinelemekte fayda var ; bu dizinin hiç bir tarihi yönü YOK. Bu dizi kurmaca bir hikaye ve Aşk dizisidir.. Müthiş Osmanlı yazarları bile Osmanlı haremi hakkında pek bilgiye sahip değilken kendine Tarihçi diyen Erhan Afyoncu nasıl sahip oluyor ?

not; "Vatan ve millet tehlikede. Vatanım kurtulsun da kim neyi kurarsa kursun. Getirin Mustafa Kemal’i görüşmek istiyorum" Ülkesinden "KAÇAN" Padişahın sözlerinden biri..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver