Cevap: Vurun Osmanlı’ya!
Diziyi eleştiren eleştirel yönden zayıf ve çürük bilgilere sahip olan kişilerin diziden rahatsızlık duyması değil mesele. takıldıkları nokta, dizi konusu içinde geçen ve osmanlı devletini anlattığını iddia edilen haremdeki hatunların dekolteleri. vay efendim osmanlı kadını... vay efendim sultanımızın, taptığımızın anası.. e be kafirler! soysuzlar! diye psikolojik olarak çöküntüye uğramış beyinlerin halen milliyetçiliği, şeriatı savunma girişimleridir.
Bu diziyi eleştiren 15 kişiye bu konuda ankat yapılsa ve şu sorular yöneltilse cevapları da şöyle olacaktır;
Anketör: Efendim sizce ülkesini satan osmanlı padişahı yerinde olsanız, sizde aynısını yapar mıydınız?
-evet, altınlarımı alır batıya kaçardım. ee şeyy. sülalemide, güzel kadınlarınıda.
Anketör: Efendim kurtuluş savaşımızda, onurlu milli mücadele yıllarında, Türk halkının kuvayi milliye ruhu hakkında ne düşünüyorsunuz?
-vallahi o tarihte yaşasaydım, bu ruha katkım olmazdı. neden olsun ki? Kemal adlı komutan saltanatımızı, şeriatımızı yıktı, yerine batıdan bulduğu yasaları getirdi.. kafirler, e be zındıklar..
çabam; ödev araştırması için foruma girip bu konuyu tesadüfen de olsa açacak gençlere öncülük etmek, kafalarının şeriat yasalarıyla yıkanmasını önlemektir. geçenlerde, Atatürkün gençliğe hitabesi geldi aklıma. ben okul çağındayken, yani 90lı yıllarda, tek tük kanallar var tabii o zamanlar. Trt, kanal d vs. siyasetçilerin o uzun uzun konuşmalarını dinler, bu adam ne diyor yahu? bende büyük adam olunca böyle ııııhh-- uuuuuugh- diye sesler mi çıkaracağım sözlerimin arasında? ne kadar da iğrenç hayır olamaz! dediğim dakikalarda, Atatürk'ten ve onun yazdığı gençliğe hitabeden alıntılar yaparlardı, örnekler verirlerdi. Günümüzde ideoloji fakiri siyasetçilerin derdi ne? Somali, filistin, nükleer enerji. soyguncusunuz, çıkarın maskelerinizi!
Osmanlıya sahip çıktığımız kadar, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkaydık, somali yerine Türkiyedeki açlara bakaydık, onların karınlarını doyuraydık. Filistin yerine, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve onun halklarının özgürlüğünü, bağımsızlığını koruyaydık..
şeriat namelerini atan cübbeli, sarıklıların da sakallarına iki kurşun! hani sivas katliamı yapanlara sözüm, birde ırkçı faşist olanları var... neyse konu konu açar, umarım birşeyler aktarabilmişimdir. |