Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2011, 09:54   #2
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zihniyet farki

İnsanlarda güzel konuşma diye bir şey kalmadı artık, küfür o kadar yerleşti ki dilimize herkese çok normal bir şey gibi geliyor. 4-5 yaşında sokakta top oynayan çocuk, topu yola kaçınca '' Ha s..tir, ...ına k...yım '' gibi cümleler kullanıyorsa eğer, sorun çok büyük demektir. Bunun nedenini eğitimsizliğe de bağlayabiliriz, psikolojiye de. 4-5 yaşında bir çocuk eğitimini ailesinden alır, ha ben demiyorum ki ailesi küfürler öğretmiş çocuğa ama böyle ailelerde yok değil. Çocuğu küfür edince mutlu oluyorlar, çok büyük bir iş başarmış gibi kahkahalar atılıyor, hadi oğlum hadi kızım bir daha söyle, komşunun yanında söyle, teyzeye söyle, amcaya söyle vs vs, uzatılabilir örnekler. İlkokullarda görüyorum, şaşırıyorum desem yalan olacak çünkü artık herkes için çok doğal bir şey.
En basitinden öğrencime ders verirken, çocuk yapamadığı bir soruda küfür etmeye başlıyor. Çocukları geçtik, gençler. Güzel bir kız görünce, dediğiniz gibi güzel bir ev, araba veya doğru yapılmış bir iş, takdir edilmesi gereken bir davranışla karşılaşınca nedense küfür ediyor. Yeni nesil nasıl yetişiyor? bu soruyu kendimize sormamız lazım. Olay gittikçe ciddileşiyor ve her sonraki nesil bir kat daha küfüre, terbiyesizliğe alışarak yetişiyor.
Kocaman adamların bile canlı yayında birbirine küfür etmesi, dili kötüye kullanmaktır.
Belki de bu bir hastalıktır, tedavi bile edilmesi gerekebilir. Çünkü sorun gittikçe yayılıyor, 7'den 70'e.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan