Zihniyet farki
Malum hedeflerimiz var, buyuyecegiz kaliteli forum olacagiz ilk 3'e girecegiz vs.. Bunlari yakin dostumla sIk sIk istişare ediyorumda arastirma yaparken birseyi farkettim. Bizim turk insani basarili buldugu insanlarin bile arkasindan kufur ediyor, muhtemelen basiniza gelmistir. TV'de yahut gazetede kendi alaninda uzman birini gordugu zaman '' Cok buyuk O.. Ç.. , Serefsiz herif çok zeki, P.. bak neler yapti bu yasinda'' gibi igrenc, tiksinc cumleleri iltifat olarak kullanabiliyoruz. Keske sadece bu kadarla kalsaydik, peki daha nasil igrenclikler olabilir?
O kadar acziyet icerisindeyiz ki bir luks arabayi gordugumuz zaman bile sahibine kufur ediyoruz, guzel bir ev gordugumuz zaman ana avrat duz gidiyoruz insanlarin ocaginin tutmesini istemez oldu milletimiz. Kendisine bakip yanlislarini farkedecegi, basarili olmak icin bir hedef koyacagi, eksiklerini bulup uzerine gidecegi yerde birseyler basarmis insanin dedikodusunu yapmak daha cekici geliyor maalesef. Bizim zihniyetimize gore sadece 7 gobekten para gelir, ensesi kalin tanidiklar olmadan iş yapilmaz zengin olunmaz ''Ulkeye faydali olunmaz'' bu yaziyi okuyanlardan boyle dusunen varsa maalesef cok yanlis yoldalar, kendi hayatlarina bakinca sanirim yerlerini anlayacaklar.
Peki disarida ne oluyor? Gozlemledigim kadariyla cok farkli, kisisel gelisime onem veriliyor, inanmanin basarmanin yarisi oldugunu kabullenmisler. Dunya uzerinde hickimse hayatindan feragat etmeden birsey basaramaz diye soylemisti bana apartmanin guvenlikcisi, muhtemelen benim hayatim boyunca okudugum kitabinda 2 katini okumustur. Bana kimse imkanlardan bahsetmesin, dogu anadoluda çoban diye assagilanan gencler bile OSS sampiyonu oldu bu memlekette. Çabalamadan birseylere sahip olmayi istedikce bu acziyetimiz devam edecek maalesef, umarim jenerasyon gecmeden farkina variriz zira ust kuşaktan bu saatten sonra zaten birsey olmaz.
Sevgiler, saygilar.
Dipnot: Efendin tek basina inanci sayesinde ''Dunya'yi'' değiştirmişti.
Ibrahim Celik
22/03/2011 |