28 Eylül 2011, 20:34
|
#10 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Sadece eğitimli olanlar*
Peki burda toplum mu suçlu, bireyler de toplum mu etken aile mi? Tabi ki aile özellikle hırslı 1 aile ortamında yaşamak. Her suçu topluma mâl etmemiz yanlış olur, kitlesel değil bireysel düşünce daha etkendir diyorum (Örnek - Toplum bizi etkilemeden Arkadaş etkiler.) Bunu çok aile hala yaşıyor. yavrucuğum sen oku yeterki ben senin için her zorluğa katlanırım, seninle gurur duymalıyım, paran oldumu çevren olur, diyaloglarını sağlam temeller üzerine kur v.s kariyer edin + yatırımlar edin (ev - araba - lux yaşam) Dış ülkelerde master'ini yap!. v.b hatta çok maaş veriyorlarsa orda kal, yaşam stantartlar'ını düşünürler hep güzel fikir, bol hayaller.. çok az kişi bunu gerçeğini yaşar kaderinde varsa, cahillikle asla bağdaşamaz.. Bazı aile de, boş ver sen maddiyatı ülkende kal, ülken adına az üçret olsa da çalış, gelecek nesillere örnek ol diyebilir + diyordurda. Size katılmıyorum bu konuda Türk toplumu hiç te cahil değil,ama tembel diyebiliriz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tam aksine bilgi patlaması, yapacak potansiyelde, her dönem de. Hazırcılığı pek benimsemiş bir toplum olduk, çalışma potansiyelimize bahane arıyoruz.Herşey ayağımıza gelsin istiyoruz, öncesi var yaa Annemiz + Babamız tek biz okuyalım diye büyük fedakarlıklar yaptılar, sütümüzü + suyumuzu +meyvemizi odamıza getirdiler, şimdi oOoo olmadı diyenleriniz olabilir.. ben yaşadım ve çok yakınlarımda da, tanık oldum bunlara. Milli duygularımız mı zedelendi, yoksa Maddi duygularımız mı Hortladı Toplumca? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ( Bizim Tarihimizi A.dan - Z.ye okuyan Dünya Tarihi seminerlerine katılan çok Porf. var bunu çoğumuz biliyoruz + okuyoruz güncel kültür sayfalarında ve tarih dergilerinde. Bizim tarihimizin özünü şu günün, güncelliğiyle kendi yaşam tarzlarında uyguluyorlar, bunu da biliyoruz, peki biz gençler niye hala uyuyor rolu yapıyoruz onu anlamıyorum, Şu Ata sözü çok güzel ''Tarih Tekerrür den ibarettir'' Unutulmaması gerek bir söz!. Saygılar.. glu Çok güncel + süper bir konuya değinmişiniz; Dünyamız adına, herşeyin güzelini diliyorum.. |
| |