Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2011, 10:14   #359
Afrodit
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kitap Tanıtımları..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Konyalı Yazar Sinan Yağmur'un, 'Aşkın Gözyaşları-tebrizli Şems' İsimli Kitabı Okurlarla Buluştu. Karatay Akademi Yayınları'ndan Çıkan Kitabını Son Zamanlarda Satış Kaygısıyla Piyasaya Çıkan Kitaplara Bir Cevap Niteliğinde Yazdığını Söyleyen Yağmur, Birçok Eserde Bu İki Maneviyat İnsanının Yanlış Tanıtıldığını Savunuyor.

Konyalı yazar Sinan Yağmur'un, 'Aşkın gözyaşları-Tebrizli Şems' isimli kitabı okurlarla buluştu. Karatay Akademi Yayınları'ndan çıkan kitabını son zamanlarda satış kaygısıyla piyasaya çıkan kitaplara bir cevap niteliğinde yazdığını söyleyen Yağmur, birçok eserde bu iki maneviyat insanının yanlış tanıtıldığını savunuyor.

Bursa'da düzenlenen sema gösterisinin ardından kitabını imzalayan Sinan Yağmur, kitabı Şems'in yanlış anlatımına üzüldüğü için kaleme aldığını ifade etti. Yazar Yağmur, "Ne yazık ki son zamanlarda çıkan bazı kitaplarda çok sığ bilgilerle bu önemli şahsiyetler anlatılmaya çalışılıyor. Satış kaygısı ile hazırlanan bu kitaplardaki bilgilerin çoğu yanlış. Bu kitabımı onlara cevap vermek adına kaleme aldım." şeklinde konuştu.

Ateşbaz-ı Veli, Sadrettin Konevi, Hüsameddin Çelebi, Şeyh Siraceddin gibi Mevlana dostları hakkında bilgilerden de derlemeler yapan Yağmur, "Şems'in Mevlana'ya etkisi ve Şems hakkında olur olmaz isnatlarda bulunanlara cevap veren kitabımla, Şems'in akıbetinden sorumlu tutulan o dönem Konya halkının da masumluğunu açıklamaya çalıştım. Mevlana ve Şems hakkında monolog tarzda biyografik ilk roman olma özelliği taşıyan kitabımın şimdiden yayın dünyasında yankı bulması beni sevindiriyor. Demek ki doğru şeyler yazmışım." dedi.

Korsan yayınların yazarlara büyük zarar verdiğini dile getiren Yağmur, kitabın fiyatını düşük tutarak korsanı engellemeye çalıştığını sözlerine ekledi.
"ALLAH NE GÜZEL SEVGİLİDİR"
'Aşkın gözyaşları-Tebrizli Şems'in okurların ilgisini çeken arka kapak metni şöyle:
"Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems, Hz. Peygamber'in şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: "Allah'a kavuşmayı isteyeni Allah da sever."

Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır. Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin, sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarıp atın. Avluyu yıkayın. Sabah ile yola çıkarız.

Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve: "Allah ne güzel sevgilidir. Rabbim sana aşığım. Ve bu canı sana hediye ediyorum."
Ertesi gündür. Mevlana odasından içeri girer, kendisine gönderilen mendili koklar eli titreyerek açar. İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: "Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim. Gör ki aşk için ölmek ne demekmiş." Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştır.

Geceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu. Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasıl da aşk yağıyor."

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver