Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Eylül 2011, 18:07   #18
McKruGer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Allah lafzı ile tanrı kelimesi aynı şey midir?

blazeofglory Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
insanın fikri neyse zikri odur. söz gelimi seni Allah korusun ile,tanrı korusun arasın daki farkı belireyen şey inançtır! Bir olduğuna , kitabına ve peygamberine inandığın,ve inandığın gibi yaşadığın vakit,tanrı yada Allah demek birbirinden farklı değildir!
Tıpkı ezan sesi duyduğunda ,ezan daki o davete icabet etmeyip.bacak bacak üstüneyken toparlanmak gibi göstermelik saygı bu,"Tanrı değil, Allah diyeceksin kardeşim" reaksiyonu!

ALLAH yerine tanrı yerine (ALLAH kavramını ima etmek için) kullanan kişinin niyeti iyi niyet olduğu sürece dinen bir günahı olmaz. Ama bu doğruyu yaptığı anlamına gelmez. Burada dikkat edilmesi gereken şudur: kavram olarak ikisi aynı değildir. Biz kavramları yerli yerinde kullanmamız gerekir. Örneğin; ben dersde yunan ilahlarından bahsederken tanrı diyorum; ama bizim dinimizde geçen konulardan bahsediyorsam ALLAH kulanıyorum. Sebebi kavramların ayrı anlam ifade etmeleridir.

Yani burada kastedilen ima edilen şey ya da niyet değil. Kavramların ayrı şey olmalarıdır.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver